luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieVal de scumpiri în 2024! Pentru ce vor scoate românii mai mulți...

Val de scumpiri în 2024! Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar

Date:

Știri relevante

spot_img

Val de scumpiri în 2024! Pentru unele produse creşte TVA-ul, în doar câteva zile, iar pentru altele sunt introduse accize noi. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar?

O dată cu noul an vin şi alte scumpiri. În doar câteva zile, ne aşteaptă majorări de preţuri în mai multe sectoare importante.

Pentru unele produse creşte TVA-ul, în doar câteva zile, iar pentru altele sunt introduse accize noi. După un an în care inflaţia şi-a pus amprenta pe bugete românilor, preţurile alimentelor cresc şi mai mult din 2024. 

Val de scumpiri în 2024! Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar

Conserve ori brânzeturi românești sunt doar câteva dintre produsele pentru care vom plăti mai mult. De asemenea, pentru produsele tradiționale și bio vom plăti mai mult pentru că TVA-ul va crește de la 5 la 9%.

Citește și: Ce români vor primi sute de lei de la 1 ianuarie 2024 dacă fac acest lucru

Și pentru alimentele cu o concentrație mare de zahăr, românii vor plăti mai mult, iar pentru băuturile dulci se introduce o nouă acciza care generează scumpiri de 2 lei per sticlă.

Românii vor mânca și mai prost în 2024, asta pentru că se scumpesc produsele de calitate, și așa cumpărate în cantități mici.

“Suntem singura țară europeană care crește taxele de două ori în ultimul an în tentativa de a-și securiza deficitul bugetar”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic.

Citește și: Cu cât vor crește salariile profesorilor din 2024? Guvernul a aprobat măririle salariale

Mai mult vom plăti şi pentru carburanţi, chiar din ianuarie. Litrul de benzină ori motorină va fi mai scump cu aproximativ 20 de bani după ce acciza creşte.

Cei care vor să îşi cumpere un apartament de până în 120 de mii de euro vor plăti mai mult. Guvernul creşte TVA ul de la 5 la 9 la sută pentru această categorie de locuinţe.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut