luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVeteranul de război Gheorghe Tamaș, din Alba, împlinește astăzi 101 ani. De...

Veteranul de război Gheorghe Tamaș, din Alba, împlinește astăzi 101 ani. De ce nu a povestit familiei ce a văzut pe front

Date:

Știri relevante

spot_img

Veteranul de război Gheorghe Tamaș, din Alba, împlinește astăzi 101 ani. De ce nu a povestit familiei ce a văzut pe front? Fiica sa consideră că a rămas marcat.

Veteranul de război dl. mr. (rtr) Gheorghe Tamaș a împlinit astăzi venerabila vârstă de 101 ani.

Veteranul de război Gheorghe Tamaș, din Alba, împlinește astăzi 101 ani. De ce nu a povestit familiei ce a văzut pe front

Prefectul Nicolae Albu, împreună cu dl. Visarion Hăprian – primarul comunei Daia Română și reprezentanți ai asociațiilor militare din județ, i-au urat un călduros la mulți ani.

Citește și: Ioan Barna, unul dintre ultimii veterani de război din Alba, a trecut în neființă. Condus pe ultimul drum cu onoruri militare

Înregimentat în cadrul Diviziei 20 Artilerie, veteranul de război a participat în cel de al Doilea Război Mondial, în perioada 1944-1945, luptând pe frontul de Vest, ca observator.

Veteranul povestește că a ajuns până în Cehoslovacia, iar experiența avută pe front a fost foarte dificilă.

Fiica domniei sale crede, cu certitudine, că pe front a avut parte de experiențe dureroase, fapt ce l-a determinat să nu povestească mai nimic familiei despre război.

Astfel, își amintește și azi, cu durere în suflet, o întâmplare de pe câmpul de luptă, când un tun a explodat, pierzându-și atunci mai mulți camarazi. Amintirile războiului au rămas vii în mintea și sufletul veteranului de război.

Citește și: Veteranul de război Iosif Roman, din Ciugud, a decedat la vârsta de 100 ani. Vecin cu fotograful Marii Uniri, a luptat contra maghiarilor la Aiud

„Eu nu prea aud, dar de văzut văd bine” spune veteranul legat de plăcerea sa de a citi zilnic ziarul. Are o gospodărie frumoasă și este îngrijit exemplar de fiica sa, doamna Maria Tamaș.

La mulți ani plini de sănătate și fericire!

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut