duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVeteranul de război Ilie Ciocan a împlinit 111 ani. E cel mai...

Veteranul de război Ilie Ciocan a împlinit 111 ani. E cel mai longeviv veteran român al celui de-Al Doilea Război Mondial: „Nu-mi era frică de inamic”

Date:

Știri relevante

spot_img

Veteranul de război Ilie Ciocan a împlinit 111 ani. E cel mai longeviv veteran român al celui de-Al Doilea Război Mondial.

111 ani, impresionanta vârstă a celui mai longeviv veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, maior (rtr) Ilie Ciocan!

Veteranul de război Ilie Ciocan a împlinit 111 ani

Astăzi, 28 mai, cel mai longeviv veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial a împlinit vârsta de 111 ani. Veteranul este originar din comuna Galicea, județul Vâlcea.

Câteva dintre amintirile sale:

Citește și: FOTO Veteranul de război Simion Bârdea din Alba, sărbătorit la împlinirea a 101 ani. Și-a așteptat oaspeții în port popular

„Am fost încorporat în anul 1935 la Regimentul 6 Artilerie Piteşti. În perioada 1941-1945 am participat în cel de-Al Doilea Război Mondial, ca servant la tun și curier, pe Frontul de Est, la Odessa și Cotul Donului.”

„Când rămâneam fără muniţie, eu eram cel care plecam la aprovizionare, mergeam călare câte o zi și jumătate, până la depozitul de muniţie, nu-mi era frică de inamic.

Calul meu m-a scăpat de fiecare dată, era credincios, necheza şi scutura din cap în semnul crucii de trei ori, parcă se ruga să nu se întâmple ceva rău cu noi.

Citește și: Doi elevi de la Liceul Militar din Alba Iulia, triumfători la Sesiunea de referate și comunicări științifice la disciplina istorie. S-au întors acasă cu premiul I și mențiune

Se târa și în genunchi ca să ieșim teferi din nămol, din lupte. Calul meu mi-a fost cea mai apropiată ființă în război și care m-a protejat ca un «scut divin»”.

Îi transmitem multă sănătate în continuare și bucurii alături de cei dragi! Recunoștință veteranilor!

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut