joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportVictorie pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni. Când...

Victorie pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni. Când se întoarce pe teren?

Date:

Știri relevante

spot_img

Simona Halep a primit verdictul în cazul suspendării sale, după procesul de la TAS. TAS a publicat OFICIAL decizia, care a fost în unanimitate 3-0 și care este DEFINITIVĂ! Iată când se întoarce pe teren.

Pedeapsa pentru Simona Halep a fost redusă, de la patru ani, la nouă luni.

Totodată, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei.

Victorie pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni. Când se întoarce pe teren?

Decizia vine după ce Halep a fost audiată în perioada 7 – 9 februarie, într-un ultim efort de a obține anularea suspendării de patru ani din activitatea competițională, ca urmare a acuzațiilor de dopaj cu roxadustat.

Dat fiind faptul că decizia inițială de suspendare a fost dată pe 7 octombrie 2022, românca a stat deja suspendată mult peste cele 9 luni decise acum de TAS, ceea ce înseamnă că jucătoarea se poate întoarce pe terenul de tenis.

Citește și: Dansatorii albaiulieni Lukas Theodor și Andreea Urs, campioni naționali la dans! Prestație de aur la Campionatul Național de Dans de la Târgu Mureș

“Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de Tribunalul Independent al ITF va fi redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. 

Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită partea operativă a hotărârii arbitrale cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de dna Halep de la 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. 

Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA și se admite parțial apelul declarat de Simona Halep (se respinge cererea acesteia de a anteda începutul suspendării la 29 august 2022).”, se arată în decizia oficială a TAS.

Ultimul meci de tenis al Simonei Halep a fost în august 2022, la US OPEN.

Cu toate că nu a mai jucat din cauza suspendării, Simona Halep a continuat să se antreneze în cea mai mare parte a timpului în Dubai, sperând că decizia data de TAS va fi una favorabilă și se va putea întoarce în circuit.

Citește și: FOTO Echipa de mini-handbal feminin juniori a CSM Unirea Alba Iulia a câștigat 4 meciuri la turneul „Ioan Deteșan”: „Au jucat foarte bine”

La două luni de la ultimul meci jucat, Simona a primit scrisoarea prin care era înștiințată că testul antidoping făcut la US Open a ieșit pozitiv și era suspendata provizoriu, iar 3 săptămâni mai târziu a fost intervievată pentru prima oară de ITIA.

Probemele au continuat însă în mai 2023, atunci când au apărut nereguli la Pașaportul Biologic. Pe 11 septembrie, anul trecut, Tribunalul de la Londra a decis să o suspende pe Simona pe o perioadă de 4 ani.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut