luni, septembrie 9, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Aventura vieții pentru un grup de turiști. Au intrat în inima...

VIDEO Aventura vieții pentru un grup de turiști. Au intrat în inima Munților Șureanu: „Ne-am trezit la 300 de metri sub pământ”

Date:

Știri relevante

spot_img

Un grup de turiști a avut parte de aventura vieții în inima Munților Șureanu. Aceștia au explorat o grotă abandonată și s-au trezit la 300 de metru sub pământ.

Munții Șureanu oferă oaspeților săi o mulțime de locuri uimitoare. Aici sunt cetățile dacice din Hunedoara, sate pitorești ale păstorilor și numeroase peșteri spectaculoase. Munții păstrează însă amprenta vechilor mine abandonate.

Aventura vieții pentru un grup de turiști. Au intrat în inima Munților Șureanu

Un grup de turiști din Hunedoara a trecut printr-o adevărată aventură, într-o pădure din Munții Șureanu. Exploratorii au intrat într-o grotă abandonată, care părea a fi bârlogul unui urs, și înaintând prin ea s-au trezit la 300 de metri sub pământ.

„Grota abia vizibilă într-o pădure din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina era, de fapt, o galerie minieră de prospectare, abandonată de mai mulți ani, acum folosită ca adăpost al câtorva lilieci.

Citește și: Două clădiri din Alba Iulia vor fi demolate pentru a se amenaja noi locuri de parcare. Zonele vizate

Am ajuns până la vreo 300 de metri, la capătul galeriei. Ea se afunda în pământ, prin stâncă, însă avea și două ramificații, de vreo 100 de metri”, spune Lucian Ignat, un fotograf din Hunedoara, care a explorat vechea mină.

Accesul în astfel de foste galerii miniere este extrem de riscant, spun specialiștii în minerit, din cauza pericolelor de prăbușire a tavanelor și a lipsei aerajului.

Citește și: Atletul cugirean, Vasile Hârjoc, campion în Polonia la „European Masters Athletics Championships Indoor 2024”, cu un nou record al României

Spre deosebire de alți munți din Hunedoara – ca munții Metaliferi, Poiana Ruscă și cei din bazinul Văii Jiului – activitățile miniere din Munții Șureanu au fost mai restrânse în secolul XX.

Totuși, în ținutul montan cuprins de Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, au fost exploatate zăcăminte de bauxită și guano-fosfați și au fost identificate zăcăminte metalice feroase, de pământuri rare, dar și de uraniu și thoriu.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut