vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Când se va redeschide circulația pe A10 Sebeș-Turda. Lucrările pentru repararea...

VIDEO Când se va redeschide circulația pe A10 Sebeș-Turda. Lucrările pentru repararea porțiunii surpate vor costa peste 4 milioane de lei

Date:

Știri relevante

spot_img

Compania italiană Pizzarotti lucrează de zor la alunecarea de teren din zona nodului rutier Alba Iulia Nord. Cu toate acestea, circulația se va deschide abia în luna mai.

De la momentul închiderii circulației, 1 februarie, a fost excavat tot terenul în zona alunecării și s-au realizat treptele de înfrățire care urmăresc planul de alunecare. În aceste zile, echipe de muncitori realizează partea inferioară a taluzului.

Când se va redeschide circulația pe A10 Sebeș-Turda

Remedierea alunecării de teren va dura mai mult decât a fost estimat, la solicitarea antreprenorului Pizzarotti, restricțiile pe sensul de mers Sebeș-Turda fiind prelungite cu 60 de zile, reluarea traficului fiind posibilă abia în luna mai.

Citește și: PSD anunță că se opune creșterii vârstei de pensionare. Raluca Turcan: „Lansează un fake news”

Potrivit lui Francesco Burdisso, project manager la Impresa Pizzarotti, lucrările de reparații vor costa în jur de 4 milioane de lei, toate pe cheltuiala firmei.

„Conform expertizei, susţin că acea deteriorare a autostrăzii pe acel sector de drum a apărut din cauza unor cantităţi mari de apă, care potrivit declaraţiilor lor nu ar fi putut fi prevăzute. Ca atare, trebuie să prelungim perioada de 30 de zile pe care le-am acordat-o”, a afirmat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Citește și: Continuă modernizările la Spitalul Județean de Urgență Alba: Anunțul conducerii

Reprezentanții antreprenorului au precizat că fenomenul de fisurare a fost declanșat de o acumulare de apă neașteptată și imprevizibilă care a condus la creșterea nivelului hidrostatic și a unei scurgeri transversale a apelor freatice spre exteriorul drumului amenajat, cauzată în principal de evenimente meteorice care au avut loc în lunile premergătoare apariției fisurii.

„Prin aceasta s-a redus sensibil rezistență terenului și micșorarea coeziunii, rezultând un coeficient de siguranța subunitar pentru stabilitatea generală. Regimul pluvial intens precum și modificările hidrogeologice au condus la schimbarea importantă a ipotezelor inițiale de calcul, în principal prin creșterea nivelului hidrostatic în acest amplasament”, se precizează în expertiza tehnică realizată.

Citește și: Clujul, din nou în alb și vișiniu. CFR face instrucție cu „Universitatea” într-un derby de poveste

Pe perioada instituirii restricțiilor traficul va fi deviat astfel: ieșirea de pe autostradă se va realiza, prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza și revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4, potrivit adevărul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut