Ce spune Ovidiu Jidveian despre țeapa imobiliară pe care a dat-o: „Nu am vrut să înșel pe nimeni”.
Fostul avocat din Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, artizanul unei țepe imobiliare de 12 milioane euro, a fost la Curtea de Apel Cluj, unde trebuia să se judece acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu Parchetul pentru o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare.
Ce spune Ovidiu Jidveian despre țeapa imobiliară pe care a dat-o: „Nu am vrut să înșel pe nimeni”
Cauza s-a amânat din cauza lipsei de procedură cu părțile civile. Jidveian a recunoscut faptele, dar spune că nu a vrut să înșele.
Ovidiu Jidveian, artizanul afacerii „Parc Residence Alpha”, a recunoscut integral acuzaţiile şi a fost de acord să meargă la închisoare și să achite și o amendă penală în valoare de 27.000 de lei.
Acordul de recunoaștere a vinovăţiei a fost înregistrat la Curtea de Apel Cluj, instanța fiind în măsură să-l confirme sau să-l infirme.
Inculpatul este acuzat de înşelăciune în formă continuată (251 acte materiale), delapidare în formă continuată (1.339 acte materiale) și de fals în înscrisuri sub semnătură privată (8 fapte), toate cu consecinţe deosebit de grave, potrivit clujust.ro.
În esență, avocatul Jidveian a construit un bloc cu 41 de apartamente (Parc Residence), în centrul municipiului Alba Iulia, pe care le-a vândut de mai multe ori către 251 de persoane.
Faptele au avut loc în perioada decembrie 2018 – octombrie 2023. Acesta i-a indus în eroare pe cumpărători cu promisiuni de vânzare încheiate la notar.
„În acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu inculpata SC Parc Residence Alpha SRL, procurorii au reținut că prin cele 244 de acte materiale componente ale infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave, a fost generat un prejudiciu în cuantum de 33.617.263 de lei şi 5.415.242 de euro, din care a fost acoperită suma totală de 5.057.863 de lei și 529.517de euro”, a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.
Întrebat de Clujust cum de a fost de acord cu pedeapsa de 5 ani și 9 luni închisoare, Jidveian a răspuns: “Am fost de acord ca să ajut creditorii, pentru că dacă se soluţionează latura penală înseamnă că procedura insolvenței poate să despăgubească mult mai multe persoane. Se ridică sechestrele de pe firmă și prin vânzarea activelor o mare parte din creditori vor fi despăgubiţi integral. (..)
Să ştiţi că la acordul de recunoaştere eşti obligat oarecum să recunoşti întregul probatoriu, chiar dacă nu-i tot chiar real. Într-adevăr sunt niște greșeli pe care mi le-am asumat şi care trebuie să le plătesc, din punct de vedere penal și civil. Să ştiţi că intenția inițială nu a fost să înșel pe nimeni, dar am ajuns într-o rotativă a greşelilor, care au culminat cu intrarea firmei în insolvență. În momentul respectiv s-a cristalizat aşa-zisa înşelăciune.
N-am vrut să înşel pe nimeni și nu știu ce om care înșeală restituie 1 milion și jumătate de euro. Sunt un om care mi-am recunoscut greșelile şi am încercat să le repar cât am putut și mai încerc în continuare. Să fiu și un exemplu pozitiv, că negativ sunt momentan”, a declarat Jidveian.