duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Cum arată Transapuseana, drumul spectaculos din Alba care străbate culmile Munților...

VIDEO Cum arată Transapuseana, drumul spectaculos din Alba care străbate culmile Munților Apuseni. Are 78 km

Date:

Știri relevante

spot_img

Transapuseana, cel mai scump drum din țară! Drumul, denumit iniţial Transalpina de Apuseni, va purta numele de Transapuseana, autorităţile judeţene făcând demersuri pentru ca denumirea să devină marcă protejată.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, este aproape finalizată. Instituția pe care o conduce a făcut demersuri pentru a proteja marca, astfel că, de acum înainte, va purta acest nume.

Cum arată Transapuseana, drumul spectaculos care străbate culmile Munților Apuseni

Vorbim despre un nou drum superb, care traversează Munții Apuseni. Primul lot a fost recepționat în luna decembrie. Lotul 2, lung de 35 de kilometri, între Ponor și Bucium, va fi finalizat în prima jumătate a anului 2024.

Traseul străbate Țara Moților, zonă cu peisaje pline de farmec și atracții turistice locale. Este un proiect de peste 73 de milioane de euro, finanțat în proporție de 80% din fonduri europene.

Citește și: Orașul din Ardeal care este mai vechi decât piramidele. Aici au fost descoperite scrieri de acum 7.000 de ani

Întregul traseu se va întinde pe 78 de kilometri și punctul terminus va fi la Abrud, făcând legătura directă cu Drumul Național 74.

„Avem în derulare investiții importante la Alba. Dacă nu eram în UE, județul Alba nu era ce este acum. Din 2004 sunt implicat în această muncă. Noi am fost chiar un exemplu în atragerea de fonduri europene, primele sume au fost atrase aici, la Alba.

Vrem să arătăm oamenilor că țara aceasta arată și foarte bine. Avem lucruri minunate realizate din fonduri europene. La Alba este o istorie veche a locului, vorbim despre tradiții, arhitectură. În mare, la CJ, de-a lungul timpului, investițiile au depășit 500-600 milioane de euro, și vorbim doar de proiectele mari. 

Citește și: Zeci de puncte gastronomice își desfășoară activitatea în județul Alba, majoritatea în Munții Apuseni. Ce se prepară și servește

Nu există o altă soluție de dezvoltare. Județul Alba este într-o situație fericită datorită investițiilor administrațiilor locale dar și investițiilor private”, a precizat președintele CJ Alba, prezent într-o emisiune TV.

“Începe să arate a Transapuseana – pentru oameni, pentru locurile și priveliștile minunate, pentru arhitectura specifică, pentru istoria noastră, dar, mai ales, pentru copiii și nepoții noștri!”, a transmis Ion Dumitrel.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut