vineri, mai 17, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Extazul și agonia din viața Stelei Popescu. Timp de 19 ani,...

VIDEO Extazul și agonia din viața Stelei Popescu. Timp de 19 ani, și-a crezut tatăl mort

Date:

Știri relevante

spot_img

Viața îndrăgitei artiste rămâne un adevărat subiect de roman. Deși a reprezentat un simbol al veseliei și bucuriei de a trăi, existența sa a fost marcată de numeroase drame, una dintre ele fiind legată de părinții săi.

Viața Stelei Popescu a prins a lumina într-o zi de 21 decembrie a anului 1935, într-o mică localitate din raionul Orhei, ce aparținea de România la acea vreme. Părinții săi, Valentina și Vasile, erau învățători, dar aveau să aibă parte de un destin desprins parcă din filme. 

Extazul și agonia din viața Stelei Popescu

Copilăria fericită a Stelei Popescu n-a durat mult. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata sovietică, tatăl viitoarei artiste a fost deportat în Siberia. În același timp, ea și mama sa s-au refugiat în România, la Brașov. 

Vreme de 19 ani, niciuna dintre ele n-a mai știut nimic despre soarta tatălui, de la un punct, considerându-l mort, după cum a povestit însăși actrița, pentru ziarul Click!, în 2013.

„Am trăit timpuri foarte grele, cu războiul, cu refugiul. Tata a fost în Siberia. Am avut o viață grea, eu și mama mea. La un moment dat noi am crezut că tata a murit pentru că nu am primit niciun semn de la el 19 ani.

Citește și: FOTO Imagini inedite cu un cocoș de munte în Munții Apuseni! A ieșit la împerechere

Între timp, românii au vrut să îi trimită pe basarabeni înapoi în Basarabia, din curtoazie față de ruși. Și atunci, pentru a nu pleca înapoi, că nu ne trimitea acasă la bunica, ne trimitea cine știe unde, tata credeam că a murit, mama s-a măritat, o căsătorie de conveniență, cu un om foarte cumsecade, mai simplu, dar muncitor.

De aceea l-a și luat mama, că avea copil și îi era teamă de ce se întâmplă, voia să rămână în România, să își schimbe buletinul, ăsta era primul scop. Și pentru că aveam nevoie de bani și era foarte greu, omul ăsta a cumpărat un motor de tăiat lemne și un cal”, mărturisea marea actriță, conform aceleiași surse.

Timp de 19 ani, și-a crezut tatăl mort

Ca într-o adevărată peliculă dramatică, dar cu final fericit, Stela Popescu şi-a revăzut tatăl biologic prin anii ’61-’62, în Basarabia, unde a plecat cu greutate într-o excursie.

A reuşit să-şi aducă părintele în România abia în 1977. Mai mult decât atăt, tatăl şi mama ei s-au recăsătorit, după 38 de ani de la despărțirea forțată, din 1940.

În schimb, destinul artistic al Stelei Popescu este ca o carte deschisă, ea devenind binecunoscută marelui public prin spectacolele pe care le-a avut la Teatrul de Comedie și, mai ales, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, precum și prin numeroasele apariții tv și în filme. 

A fost căsătorită de două ori, prima dată cu regizorul Dan Puican, iar a doua oară cu marea iubire a vieții sale, scriitorul Mihai Maximilan, alintat Puiu.

Citește și: Mașina de spălat ecologică inventată de oamenii munților. „Bijuteria” de pe Valea Sebeșului spală fără curent

Pe textele acestuia au ajuns la inima multor generații cuplurile faimoase pe care Stela Popescu le-a făcut alături de Ștefan Bănică senior și, din 1978, cu Alexandru Arșinel. 

„Chimia” cu aceștia era atât de puternică pe scenă, încât multă lume a crezut-o măritată, succesiv, și cu Bănică și cu Arșinel. Dar dragostea față de Mihai Maximilian a fost una imensă.

Neavând copii, cei doi au adoptat-o pe nepoata soțului, Doinița, de la vârsta de 15 ani. Iar moartea lui Mihai Maximilan, în 1998, a fost un adevărat șoc pentru cea care lumina și bucura sufletele și chipurile românilor la fiecare apariție.

Doinița Maximilian a fost și cea care a găsit-o fără viață pe artistă, acum 6 ani, în casa în care aceasta locuia, de pe strada Alexandru Donici, Stela Popescu fiind victima unui masiv accident cerebral. A fost înmormântată lângă soțul său iubit, la Cimitirul Cernica.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut