luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăInternaționalVIDEO Fermierii francezi asediază și blochează Parisul. Autoritățile ripostează cu 15.000 de...

VIDEO Fermierii francezi asediază și blochează Parisul. Autoritățile ripostează cu 15.000 de polițiști și blindate

Date:

Știri relevante

spot_img

Fermierii francezi se îndreaptă cu tractoarele spre Paris, nemulțumiți de concesiile făcute de premierul Gabriel Attal. 1.000 de tractoare vor bloca Parisul în zilele următoare. Autoritățile ripostează cu 15.000 de polițiști și blindate.

Fermierii francezi se îndreaptă cu tractoarele spre Paris, în timp ce încep să își pună în aplicare amenințarea de a bloca capitala Franței pentru o perioadă nedeterminată, în urma unei dispute privind condițiile de muncă.

Fermierii francezi asediază și blochează Parisul

Protestatarii au respins concesiile făcute de premierul Gabriel Attal la sfârșitul săptămânii și au promis să “asedieze” Parisul prin paralizarea celor șapte autostrăzi principale care duc în oraș până la începutul după-amiezii. 

Se așteaptă ca cel puțin 1.000 de tractoare să fie folosite în blocaj. Se așteaptă ca acestea să rămână la o distanță de 20-25 km de centrul orașului, cu scopul de a restricționa accesul în și dinspre acesta. 

Citește și: Ce ofertă le face Ministrul Mediului fermierilor? „Putem oferi și mai mulți bani”

Acest lucru ar putea perturba accesul la aeroportul Charles de Gaulle-Roissy din nordul orașului și la aeroportul Orly din sud, precum și la principala piață de alimente proaspete din regiune, la Rungis.

Autoritățile îi sfătuiesc pe șoferi să anuleze sau să amâne toate deplasările rutiere neesențiale. Fermierii, în special miile de producători independenți din țară, spun că sunt sugrumați de birocrația și reglementările UE și franceze și susțin că modul tradițional de viață rurală se confruntă cu colapsul.

Aceștia cer prețuri mai corecte pentru produse, continuarea subvențiilor pentru motorina agricolă folosită pentru tractoarele și alte vehicule și ajutor financiar pentru agricultorii biologici.

Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a declarat că 15.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a împiedica tractoarele să intre în Paris și în alte orașe în care au loc proteste și pentru a menține deschis accesul la aeroporturi și la Rungis. 

Mai mulți lideri ai sindicatelor agricultorilor au cerut membrilor să exercite o presiune maximă asupra guvernului în această săptămână, în special în perioada premergătoare discursului lui Attal în parlament, marți, în care va prezenta programul politic al guvernului său. 

În sud-vestul Franței, protestatarii au continuat să blocheze drumurile în afara Pau, Bayonne și Agen în weekend, iar fermierii au planificat să asedieze Lyon începând de luni după-amiază. Fermierii au început, de asemenea, să blocheze accesul la stațiunile de schi din Pirinei. 

Arnaud Rousseau, liderul principalului sindicat agricol, FNSEA, a declarat că protestele și blocajele vor continua până cel puțin joi, când președintele Emmanuel Macron se va alătura altor lideri pentru o reuniune a Consiliului European. 

Luni dimineață, ministrul agriculturii, Marc Fesneau, a declarat că vor exista noi anunțuri referitoare la proteste în termen de 48 de ore și că se va deplasa la Bruxelles în această săptămână.

Citește și: Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru alimente. Prețurile ar putea exploda. Care sunt motivele

Continuăm să lucrăm cu reprezentanții lor (…) lucrăm cu ei pentru a propune un anumit număr de măsuri care să arate voința guvernului de a aborda criza”, a declarat Fesneau la televiziunea franceză.

Guvernul francez a fost luat prin surprindere de profunzimea furiei agricultorilor. În urmă cu câteva luni, tinerii fermieri au răsturnat indicatoarele rutiere din orașe și sate în semn de protest, dar acțiunile s-au intensificat în ultima săptămână, potrivit The Guardian.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut