joi, februarie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Haită de lupi, surprinsă în Parcul Natural Apuseni în timp ce...

VIDEO Haită de lupi, surprinsă în Parcul Natural Apuseni în timp ce lua masa: „Rezistă nemâncați și o săptămână, dar când ajung la pradă se încarcă”

Date:

Știri relevante

spot_img

Camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni au surprins o haită de lupi în timp ce se hrănea dintr-un hoit de căprioară.

„Lupii rezistă nemâncați și o săptămână, dar când ajung la pradă își încarcă stomacul cu o cantitate mare de carne, chiar 10-15 kg. După ce s-a săturat, haita se culcă, fără a se îndepărta mult de hrană”, susțin reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Haită de lupi, surprinsă în Parcul Natural Apuseni în timp ce lua masa: „Rezistă nemâncați și o săptămână, dar când ajung la pradă se încarcă”

Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii. Lupul se comportă atât ca vânător, cât şi ca necrofag (mâncător de hoituri), fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural.

Citește și: VIDEO Imagini spectaculoase cu o haită de lupi surprinse în Munții Apuseni: Erau în căutare de hrană

Mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi.

Lupul, a cărui denumire ştiinţifică este Canis lupus, este inclus – drept cea mai mare specie – în familia Canidae (Canide), alături de câine, vulpe, şacal şi enot. 

Pe vremuri, lupul era prezent în întreaga emisferă nordică, adaptându-se cu succes la cele mai diferite condiții de trai.

Pentru a se descurca în aceste condiţii diverse, lupul a fost nevoit să înveţe să vâneze cele mai diferite varietăţi, fie insecte, rozătoare, sau animale mai mari, cum este elanul, bizonul sau boul moscat.

Citește și: VIDEO Un lup a fost surprins într-o pădure din Parcul Natural Apuseni: „Lupii trăiesc în haită și sunt rar văzuți în libertate”

Este un vânător foarte talentat, însă modul lui de trai are un impediment major: este concurentul direct al omului la hrană şi pe majoritatea zonei lui de răspândire a pierdut în această luptă inegală. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut