joi, mai 30, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleVIDEO Imagini extraordinare cu rotitul cocoșului de munte în pădurile Parcului Natural...

VIDEO Imagini extraordinare cu rotitul cocoșului de munte în pădurile Parcului Natural Apuseni. E unul dintre cele mai spectaculoase ritualuri nupțiale

Date:

Știri relevante

spot_img

Imagini extraordinare cu rotitul cocoșului de munte în pădurile Parcului Natural Apuseni. Este unul dintre cele mai spectaculoase ritualuri nupțiale.

Imagini extraordinare cu rotitul cocoșului de munte în pădurile Parcului Natural Apuseni. „Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Imagini extraordinare cu rotitul cocoșului de munte în pădurile Parcului Natural Apuseni

Rotitul cocoșului de munte, unul dintre cele mai spectaculoase ritualuri nupțiale, are loc în lunile aprilie și mai, în funcție de climă și altitudine, în perioada de împerechere.

Dansul nupțial cuprinde un ansamblu unic de mișcări și sunete, pentru a atrage femelele și a se impune în fața masculilor rivali.

Citește și: Descoperire uimitoare în apa unei stațiuni din Ardeal. Ar putea fi mâncarea viitorului

Cocoșii de munte cântă și se rotesc în vetrele lor, își desfac cozile în formă de evantai și fac salturi de până la 3 metri.

Cocoșul de munte, Tetrao urogallus, este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri.

Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 cm. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis.

Citește și: Misterul râului care fierbe: E letal pentru orice vietate. Apa atinge temperaturi extreme

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturală protejată de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) și 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații și monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut