miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleVIDEO Imagini inedite cu o haită de lupi, filmați într-o pădure din...

VIDEO Imagini inedite cu o haită de lupi, filmați într-o pădure din Parcul Natural Apuseni: „E un important factor în păstrarea echilibrului natural”

Date:

Știri relevante

spot_img

Mai mulți lupi au fost filmați de o cameră de supraveghere amplasată pe teritoriul Parcului Natural Apuseni. Specialiștii spun că animalul e un important factor în păstrarea echilibrului natural.

Animalele pot fi observate în toată splendoarea lor, în mediul natural, plimbându-se nestingherite pe cărarea din pădure.

Imagini inedite cu o haită de lupi, filmați într-o pădure din Parcul Natural Apuseni: „E un important factor în păstrarea echilibrului natural”

Lupii trăiesc în haită și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la trei ani.

Citește și: VIDEO Far de speranță pentru animalele comunitare din Munții Apuseni. O asociație a anunțat înființarea unei clinici veterinare mobile

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

„Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii. Lupul se comportă atât ca vânător, cât şi ca necrofag (mâncător de hoituri), fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural.

Mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi”, susțin specialiștii în biodiversitatea faunei de la administrația Parcului Natural Apuseni.

În căutarea hranei ei pot parcurge peste 100 km într-o singură noapte. Viteza de alergare a lupului poate depăşi 60 km/oră. 

Citește și: VIDEO Ciute, râşi şi lupi filmaţi de rangerii Parcului Natural Apuseni. Ce animale au observat că sunt „privite”

Simţurile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este deosebit de fin, dar şi auzul, şi văzul, lupul putând vâna foarte bine atât noaptea – timpul său preferat de vânătoare, cât şi ziua sau în perioadele de amurg şi dimineaţă.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut