miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleVIDEO Imagini inedite surprinse în Munții Apuseni, unde un urs își pregătea bârlogul...

VIDEO Imagini inedite surprinse în Munții Apuseni, unde un urs își pregătea bârlogul pentru „sărbători”

Date:

Știri relevante

spot_img

Camerele de supraveghere a faunei, amplasate în Parcul Natural Apuseni, au surprins imagini inedite cu un urs aflat în apropierea bârlogului, pregătind locația pentru „sărbătorile de iarnă”.

Imagini inedite cu un urs care își cercetează cu atenție bârlogul într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare instalate de către specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului natural.

Imagini inedite surprinse în Munții Apuseni, unde un urs își pregătea bârlogul pentru „sărbători”

Populația de urs a crescut în ultimii ani și în zona Munților Apuseni, astfel încât observarea obiceiurilor acestui animal sălbatic nu mai este o misiune complicată. 

Citește și: VIDEO Imagini spectaculoase în Ardeal: O ursoaică și puii săi au ieșit la o plimbare „în familie”, prin zăpadă

Urșii au habitatul în pădurile de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.

Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Naționașă a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor, și, din acestea 50.793 fiind păduri.

Citește și: Alertă în Alba! Un urs a fost văzut în comuna Sântimbru: S-a emis mesaj RO-Alert

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut