vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleVIDEO Imagini rare cu lupi care se hrănesc într-o pădure din Munții...

VIDEO Imagini rare cu lupi care se hrănesc într-o pădure din Munții Apuseni. Devorau un leș

Date:

Știri relevante

spot_img

Imagini rare cu lupi care se hrănesc într-o pădure din Munții Apuseni au fost făcute publice de administrația Parcului Natural Apuseni.

În imagini se poate observa cum doi lupi se hrănesc din leșul unui animal ucis, nu înainte de a alunga păsările care se „ospătau” din cadavru. Se întâmplă iarna, într-o pădure din aria Parcului Natural Apuseni.

Imagini rare cu lupi care se hrănesc într-o pădure din Munții Apuseni. Devorau un leș

Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.

Citește și: VIDEO Felina Carpaților, la pas prin zăpadă, prin Munții Apuseni: „E o specie timidă”

Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.

Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă. 

Imagini foarte rare cu lupi au fost surprinse și cu alte ocazii, însă, de data aceasta, camerele i-au filmat în timp ce se hrăneau.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Citește și: VIDEO Cârd de ciute, surprins la plimbare print-o pădure din Munții Apuseni: „Conduse de ciuta cea mai în vârstă”

Parcul Natural Apuseni reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate, vârfuri (Biserica Moţului), abrupturi stâncoase (Pietrele Galbenei), chei, văii (Valea Sighiştelului, Valea Galbenei), doline (Lumea Pierdută), măguri, lapiezuri, ponoare (Cetăţile Ponorului), avene (Avenul cu Vacă), peşteri (Urşilor, Ciur Izbuc, Cetatea Rădesei, Gheţarul Focul Viu, Peştera Smeilor de la Onceasa); cu suprafeţe naturale acoperite cu păduri, păşuni şi pajişti; cu floră şi faună specifică Carpaţilor Occidentali, înzona de nord-vest a munților Apuseni.

Aria de răspândire este în județele Bihor, Alba și Cluj. Cuprinde suprafeţe de pe teritoriul administrativ a 16 comune şi proprietăţi aparţinând autorităților locale din 25 de comune.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut