miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleVIDEO Imagini spectaculoase în Ardeal: O ursoaică și puii săi au ieșit...

VIDEO Imagini spectaculoase în Ardeal: O ursoaică și puii săi au ieșit la o plimbare „în familie”, prin zăpadă

Date:

Știri relevante

spot_img

Un angajat al Ocolului Silvic Lunca Bradului a surprins imagini spectaculoase cu o ursoaică și cei trei pui ai săi, plimbându-se în zăpadă.

Întâlnire cu o ursoaică cu trei pui într-o pădure administrată de către Ocolul Silvic Lunca Bradului din cadrul Direcției Silvice Mureș, arată cei de la ROMSILVA. Filmarea a fost realizată de către Dănuț Ilovan, un angajat al instituției.

Imagini spectaculoase cu o ursoaică și cei trei pui ai săi

“Ursoaicele au de obicei doi sau trei pui și sunt devotate și protectoare cu puii lor. Aceștia rămân alături de ursoaică cel puțin doi ani.

Citește și: FOTO Fenomen spectaculos! Munții Făgăraș, văzuți de pe Muntele Mare din Apuseni, de la peste 350 km: “Iarna poți avea vizibilitate”

Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv.

Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.

Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.”, au transmis reprezentanți Romsilva pe pagina de Facebook.

Citește și: Pompierii voluntari din Teiuș au luat locul lui Moș Crăciun pentru câțiva copii nevoiași: Au asigurat lemne de foc și le-au adus cadouri

“Direcția Silvică Mureș administrează, prin intermediul celor zece ocoale silvice, 181.356 hectare fond forestier, din care 104.065 hectare reprezintă fondul forestier proprietatea publică a statului.”, au mai precizat reprezentanții Romsilva.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut