joi, iulie 18, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleCălătoriiVIDEO Ion Tiurean, blăjeanul care va călători cu motocicleta din România până...

VIDEO Ion Tiurean, blăjeanul care va călători cu motocicleta din România până în Coreea de Sud și Japonia. Aventură de 34.000 km

Date:

Știri relevante

spot_img

Ion Tiurean, blăjeanul care va călători cu motocicleta din România până în Coreea de Sud și Japonia. Aventură de 34.000 km.

Ioan Tiurean (54 de ani) va pleca în 15 iunie din Blaj și își propune să ajungă pe motocicletă până în Japonia, apoi din nou acasă, traseu care ar urma să se finalizeze în jurul datei de 15 septembrie.

Ion Tiurean, blăjeanul care va călători cu motocicleta din România până în Coreea de Sud și Japonia

Antrenor de taekwondo, deținător al centurii negre 7 DAN, Ioan Tiurean și-a pus în gând de mult timp să ajungă până în Coreea de Sud, la Kukkiwon (organizație cu sediul în districtul Gangnam din Seul, care gestionează și coordonează activitatea de taekwondo la nivel național și internațional). 

Motociclistul va trece prin Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Rusia, Coreea de Sud, Japonia, iar la întoarcere, traseul va fi prin Coreea de Sud, Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Georgia, Turcia, Bulgaria, Serbia. 

Citește și: Aur pentru România la Campionatele Europene de Canoe de la Szeged. Cătălin Chirilă este din nou campion european

În Rusia va parcurge întreg traseul Transsiberianului, de la Sankt Petersburg și până la Vladivostok, în lungime de 11.000 de kilometri.

Bărbatul a fost polițist și de-a lungul carierei a lucrat în misiuni de menținere a păcii pentru Națiunile Unite și ca ofițer de securitate la Parlamentul European. 

Spune că vrea, cu această ocazie, să își testeze limitele. Are experiență, având în vedere că a mai făcut și alte tururi în afara țării, ultimele două fiind în Turcia, în 2022, și în Iran, în 2023, potrivit libertatea.ro.

„Sunt conștient că este foarte greu, dar cred că este posibil, cu condiția ca motocicleta să se comporte în regulă. Mi-am făcut traseul astfel încât să nu mă termine fizic și psihic. Îmi este puțin teamă de diferența de fus orar. Vor fi șapte ore diferență la finalul traseului pe dus.

Citește și: Florin și Cosmin, polițiștii eroi din Alba care au salvat un bărbat de la moarte. Un vârstnic era dat dispărut, dar el era încarcerat în mașină, într-o râpă

Dar o să merg treptat și cred că mă voi adapta. Am făcut 16.200 de kilometri în Iran. Acum voi parcurge o distanță dublă. Acolo au fost temperaturi și de 52 de grade, aici cu siguranță va fi mai răcoare.

Nu am găsit informații despre un tur de asemenea lungime, dus și întors, pe acest traseu, făcut de un român. Cred că sunt, probabil, primul care va merge cu motocicleta pe acest traseu”, spune acesta. 

În total, costurile aventurii sunt estimate la aproximativ 16.000 – 17.000 de euro.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut