luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Misterul locului din România unde mașinile urcă singure la deal. Ce...

VIDEO Misterul locului din România unde mașinile urcă singure la deal. Ce fenomen se întâmplă aici

Date:

Știri relevante

spot_img

Un loc din România a devenit celebru după ce oamenii au avut parte de fenomen mai puțin obișnuit. Aici mașinile ar merge singure, scoase din viteză, la deal.

Un fenomen bizar are loc într-un loc din România ce a devenit faimos după ce mai multe filmulețe au ajuns pe internet sau după ce oamenii au povestit ce li s-a întâmplat. Specialiștii au explicat ce se întâmplă, de fapt, în locul unde mașina merge singură la deal.

Misterul locului din România unde mașinile urcă singure la deal. Ce fenomen se întâmplă aici

Legile fizicii, şi îndeosebi cea a gravitaţiei, ar trebui să fie imuabile, însă câteva locuri din România le contrazic, devenind adevărate atracţii turistice.

De pildă, despre șoseaua DJ109F din județul Maramureș, porțiunea dintre oraşul Cavnic, comuna Vadu Izei şi comuna Budeşti, aproape de staţiunea balneo-climaterică Ocna Şugatag, s-a dus vestea că are o pantă pe care mașinile urcă singure.

Citește și: Misterul lacului din Munții Șureanu care ar fi „fără fund”. Aici un balaur îi trage pe înotători în adâncuri

Curioșii străbat sute sau chiar mii de kilometri pentru a vedea cu propriii ochi cum automobilele străbat cu motorul oprit segmentul de drum cu o înclinaţie de aproximativ 5 grade. Şi nu doar maşinile, ci și sticlele pline cu apă sau cutiile de bere sfidează gravitația, urcând dealul.

Pasionații de fenomene misterioase cred că e influența zăcămintelor metalifere din zonă, alții vorbesc chiar de o anomalie a câmpului magnetic, însă oamenii de ştiinţă pun totul pe seama iluziei optice.

De asemenea, oamenii au explicat că situații bizare sunt și în Badabag, Tulcea, Obârșia Lotrului, Buzău sau Măgura Baciului, Bacău. În timp ce specialiștii spun că în aceste zone ar putea să fie vorba și de un câmp electromagnetic, misterul a fost elucidat cu privire la zona din Maramureș!

Explicația specialiștilor. Ce se întâmplă, de fapt, în Maramureș?

Prof. univ dr. Constantin Antohe, de la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universității Gh. Asachi, spunea că pe șoseaua cu pricina „este vorba de o rupere de pantă cu schimbare de unghi.

Coborârea accentuată se domolește brusc și pare a fi un mic deal. Dar, de fapt, panta se continuă cu o înclinație mai mică, de 5 grade”.

Așadar, deși trecătorilor le pare că drumul urcă, în realitate întregul ansamblu, ca structură geografică, coboară.

Pe internet, unde fenomenul a încins forumurile de discuții, unii vorbesc de „găuri de aer în pământ”, care împing vehiculele, iar alții – de o deformare a atracției gravitaționale!?!

Citește și: Misterul OZN-ului văzut în 1968, în Alba, și descris într-o carte bisericească: „Era de culoare strălucitoare. Mergea în direcţia Cluj”

Fizicienii n-au însă nicio îndoială: la mijloc sunt doar iluzii optice ieșite. Faptul că linia orizontului nu este vizibilă afectează percepția trecătorilor despre înclinația terenului.

În plus vegetația crescută în lateral într-un anume unghi dă impresia că obiectele urcă o pantă, când în realitate lucrurile stau tocmai invers. 

Măsurătorile inginerilor cadastriști au demonstrat fără putință de tăgadă că pe deal, rampa devine pentru scurt timp pantă.

Asta nu-i va împiedica totuși pe turiști sau simpli curioși să dea o fugă până acolo, pentru a vedea pe viu cum e când mașina urcă singură, potrivit expresmagazin.ro.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut