vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuOcna MureșVIDEO Primul Aqua Park din județul Alba va fi construit la Ocna...

VIDEO Primul Aqua Park din județul Alba va fi construit la Ocna Mureș. Cum va arăta noua investiție

Date:

Știri relevante

spot_img

Consiliul Județean Alba va investi pentru construcția primului Aqua Park din județul Alba, în Ocna Mureș. Acest proiect include și edificarea unui hotel, ambele amplasate lângă Bazinele Sărate din oraș.

Cele două investiții vor veni în completarea bazinelor, pentru a asigura mai multe facilități pentru cei care vor veni să se bucure de apele sărate ale orașului.

De asemenea, tot lângă Complexul Balnear Băile Sărate din Ocna Mureș se va ridica o sală de evenimente.

Primul Aqua Park din județul Alba va fi construit la Ocna Mureș

Mai multe blocuri din zonă, șapte la număr, sunt cuprinse în planul de reziliență și vor modernizate. Acestea fac parte din planul administrației locale de a revitaliza orașul și de a susține activitatea Băilor Sărate.

Citește și: Volei Alba Blaj, victorie impresionantă în Liga Campionilor! A învins campioana Franței cu un scor categoric de 3-0

„Pe viitor o să investim în această stațiune deoarece este motorul de dezvoltare al acestui oraș. Avem deja discuții să construim pe fonduri europene cât și pe fonduri publice spații de cazare. Avem deja o fișă de proiect aprobată de ADR Centru de 3, 7 milioane de euro, amenajarea zonei riverane, unde este inclus și un Aqua Park, a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului, potrivit sursei.

De asemenea, un investitor privat, respectiv companiile Destine Holding și GTS Group, ar urma să construiască un resort cu spa și piscine.

„Destine Holding și GTS Group vor dezvolta un resort cu 8 unități de cazare de 3 și 4 stele care vor cumula 275 de camere, spa, centru de conferințe, restaurant, terase, piscine interioare și exterioare, zonă de pescuit, activități de petrecere a timpului liber, alei pietonale cu zone de relaxare, zonă cu spații comerciale de închiriat pretabile pentru cofetării, cafenele, pizzerii, restaurante, magazine și chiar și un parc tematic”, spune Florin Crișan, managing partner GTS Group și general manager Destine Holidays, VIVA Holidays & Blue Travel.

Compania a început deja să promoveze pachete turistice cu transport autocar din Cluj-Napoca și intrare la Băile Sărate Ocna Mureș, ajungând la un rulaj de 2-3 autocare pe săptămână.

Citește și: VIDEO Au început demolările blocului “Turturica”. Câte locuri va avea noua parcare supraetajată

Sursa: YouTube/DanielNImages

8 milioane de euro investiți în noul complex balnear

Băile Sărate din Ocna Mureș au fost inaugurate în 13 mai 2023, fiind cea mai nouă și cea mai modernă investiție publică în domeniul balnear din România, lucrările fiind în valoare de 8 milioane de euro. După patru luni, complexul a depășit 150.000 de clienți.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum trei bazine interioare și trei exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness și recuperare medicală. Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică.

Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani plătesc 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani au intrarea gratuită. Băile Sărate din Ocna Mureș s-au deschis la sfârșitul secolului XIX.

În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de comunişti. În staţiune funcţionau, în 1941 două hoteluri de categoria I şi trei hanuri de categoria a II-a.

Citește și: Caz de trichineloză depistat la un porc sacrificat într-o gospodărie din Cugir. Recomandări DSVSA Alba pentru consumatori

Momentul de glorie a fost atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau să-şi trateze afecţiunile reumatice. Orașul are în prezent circa 12.000 de locuitori, potrivit Adevarul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut