joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO S-a forat primul kilometru de tunel pe autostrada A1 Sibiu-Pitești. Muncitorii lucrează...

VIDEO S-a forat primul kilometru de tunel pe autostrada A1 Sibiu-Pitești. Muncitorii lucrează non-stop

Date:

Știri relevante

spot_img

S-a forat primul kilometru de tunel pe autostrada A1 Sibiu-Pitești. Muncitorii care lucrează la tunelurile care se forează acum pe tronsonul 4 din Sibiu – Pitești nu vor avea liber de 1 Mai sau de Paște, anunță secretarul de stat din ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

„Au fost executați în total 1010 metri pe ambele fire, din care 580 metri de tunel pe firul ieșiri din tunel, sensul Sibiu-Pitești (Tunel Daniela) şi 430 metri de tunel pe firul intrării în tunel, sensul Pitești-Sibiu (Tunel Alina).

S-a forat primul kilometru de tunel pe autostrada A1 Sibiu-Pitești

La construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile și nu vor întrerupe lucrul nici în această perioadă a sărbătorilor. Sunt prezenți pe șantier circa 400 de muncitori și 150 de utilaje.

A fost realizat primul tunel intermediar care va fi folosit ca pasaj pietonal între cele două fire de tunel Alina și Daniela sau cale de evacuare după darea în trafic. După ce se vor finaliza lucrările, tunelul rutier va avea denumirea oficială „Tunel Curtea de Argeș”, a scris Ionel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO Obiceiul puşcatului de Paşte în Munții Apuseni! Țara Moților se cutremură de sunetul țevilor de carbid menite să alunge răul

Tunelul va avea o lungime totală de 1,35 km (2,7 km pe ambele galerii) și reprezintă o lucrare de anvergură în infrastructura rutieră existentă, realizată de PORR România în colaborare cu divizii de specialitate din cadrul grupului.

La final de ianuarie, stadiul fizic al lucrărilor pe secțiunea 4 a A1 ajunsese la 20,5%.

În octombrie 2023, constructorul austriac Porr a organizat o ceremonie pentru marcarea startului oficial al lucrărilor la Tunelul Momaia de la pe secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș, primul tunel veritabil de autostradă din România.

Una din galeriile primului tunel din autostrada transcarpatică a fost denumită „Daniela”, iar cealaltă „Alina”, după numele unor angajate din România, notează Economica.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut