sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleCălătoriiVIDEO Satul Raven’s Nest, paradisul ascuns din inima Munților Apuseni. Deutsche Welle:...

VIDEO Satul Raven’s Nest, paradisul ascuns din inima Munților Apuseni. Deutsche Welle: „România are în mânecă mai mult decât vampiri“

Date:

Știri relevante

spot_img

Un colț turistic fermecător și exclusivist din Munții Apuseni a atras atenția jurnaliștilor de la Deutsche Welle. Aceștia au prezentat o perspectivă nouă și captivantă asupra Transilvaniei, departe de mitul Dracula, prin intermediul unui reportaj inedit.

Raven’s Nest – The Hidden Village este situat la Sălciua, pe masivul Bedeleu, la peste 800 de metri altitudine. Destinația este descrisă drept un autentic paradis, cu munți, ape curate și bucătărie sustenabilă. Satul turistic este în prezent una dintre cele mai exclusiviste destinații din România.

Satul Raven’s Nest, paradisul ascuns din inima Munților Apuseni

„Gândește-te la Transilvania și în curând îți va apărea imaginea Contelui Dracula! Dar această regiune din România are în mânecă mai mult decât vampiri: vaste zone de peisaje naturale curate și cultură autentică. Cuibul Corbului este ascuns în munții Transilvaniei. Acest refugiu izolat de lux celebrează natura și sustenabilitatea. Pentru mulți, acesta este luxul pe care România îl are de oferit ca destinație de călătorie, o lume departe de turismul de masă”, au transmis cei de la Deutsche Welle.

Citește și: Accident într-o intersecție din Cugir: Două persoane au ajuns la spital în urma unei coliziuni dintre o mașină și o motocicletă

Raven’s Nest e mai mult un cătun decât o pensiune. Sătucul ascuns a fost construit prin ambiţia unui cuplu de tineri din Cluj şi a devenit un reper în turism. Întreaga zonă este una dintre cele mai spectaculoase din România, cu păduri întinse, culmi semeţe din piatră, peşteri şi chei care îţi taie răsuflarea. Posibilităţile pentru turişti sunt nelimitate, este nevoie doar de timp pentru a cunoaşte ceea ce oferă natura în această parte a judeţului Alba.

Sursa: YouTube/DW Travel

Raven’s Nest se află în satul Sub Piatră, la 70 de kilometri de Cluj-Napoca şi la 90 de kilometri de Alba Iulia, în apropierea rezervației Cascada Vânătarele Ponorului, la o diferență de nivel de aproximativ 400 de metri de satul Sălciua de Jos.

Raven’s Nest se promovează mai ales cu ajutorul turiştilor care-i trec pragul, în mare parte străini. Amplasat într-un loc de poveste, la poalele munţilor, are circuit închis şi se poate ajunge aici doar în baza unei rezervări. Oaspeţii au toate condiţiile pentru a se bucura de o escapadă de neuitat. Casele sunt vechi de câteva sute de ani, cu acoperiş din şindrilă, cu şura acoperită cu paie, şi au fost recondiţionate în cel mai minuţios mod.

Citește și: Tânăr din Pianu, prins în timp ce conducea pe străzile din Alba Iulia sub influența substanțelor interzise. Ce au descoperit polițiștii

Căsuţele şi celelalte construcţii din Raven’s Nest au 100-130 de ani vechime şi au fost achiziţionate din satele Munţilor Apuseni, din judeţele Cluj şi Alba, potrivit Adevarul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut