vineri, decembrie 8, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Tricolorul, vopsit din nou pe Bornele de la Piatra Secuiului: “Amu...

VIDEO Tricolorul, vopsit din nou pe Bornele de la Piatra Secuiului: “Amu rânduiala e cum trebuie. Nu mai stricați vopseaua”

Date:

Știri relevante

spot_img

Pe Piatra Secuiului, bornele au fost vopsite din nou în culorile României de către membri AUR, ca răspuns la precedentul act de vopsire în culorile Ungariei. Disputa asupra acestor borne persistă de mai mulți ani între turiștii români și maghiari.

Controversa de pe masivul montan Piatra Secuiului, legată de cele două borne, a fost reaprinsă atunci când acestea au fost recent vopsite în culorile Ungariei. Într-un răspuns hotărât, membrii AUR au decis să le revopsească în culorile tricolorului.

Tricolorul, vopsit din nou pe Bornele de la Piatra Secuiului

Oamenii lui George Simion, membri AUR din mai multe județe, luând act de faptul că tricolorul a fost din nou înlocuit cu steagul Ungariei de pe Borna de la Piatra Secuiului, informație oferită în exclusivitate de Apuseni Info, au acționat vineri, 20 octombrie și au revopsit bornele.

„Amu rânduiala e cum trebuie. Nu mai stricați vopseaua. Avem cămara plină și suntem antrenați pentru apărarea interesului național” a anunțat liderul AUR Hunedoara, Tiberiu Claudiu Bârstan, conform sursei.

Disputa culorilor este mai veche, borna fiind vopsită de mai multe ori, atât în culorile steagului României, cât și în culorile steagului Ungariei. Saga bornelor de la Piatra Secuiului continuă: Românii le-au vopsit DIN NOU în roșu, galben și albastru

Citește și: Tricolorul a fost din nou șters de pe Borna de la Piatra Secuiului din Rimetea. A fost revopsit steagul Ungariei

”Iată că nu am lăsat să treacă mai mult de o zi de când presa a scris că bornele de la Piatra Secuiului au fost vopsite în culorile steagului maghiar. Împreună cu colegii mei, am mers a doua zi și am pus culorile potrivite pentru o locație din centrul României. Traseul a fost destul de dificil, iar in loc de spray roșu aveam altceva. Cu toate astea, la finalul zilei am fost extrem de multumiți!”, a transmis Virgil Miclău, membru AUR din Reșița, arată sursa.

Sursa: YouTube/Miclău Samuel-Virgil

Vă reamintim, în ultimii trei ani două borne topografice de beton amplasate pe masivul Piatra Secuiului, la Rimetea, în judeţul Alba, din Munții Apuseni, sunt obiectul unei dispute între turiştii români şi maghiari. Periodic, cele două borne sunt vopsite în culorile drapelului naţional al Ungariei şi României de către turiştii care urcă masivul muntos, din Rimetea, potrivit 60m.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut