Un Bambi, scăpat de sub supravegherea ciutei, surprins în timp ce încearca să cerceteze o cameră de monitorizare dintr-o pădure din Parcul Natural Apuseni.
„Un gingaș Bambi, scăpat puțin de sub supravegherea ciutei, încearcă să cerceteze camera monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva într-o pădure a Parcului Natural Apuseni. Încearcă, că încă nu ajunge la ea”, au transmis reprezentanții Romsilva.
Un Bambi, scăpat de sub supravegherea ciutei, surprins în timp ce încearca să cerceteze o cameră de monitorizare dintr-o pădure din Parcul Natural Apuseni
Ciuta fată unul sau doi viței, mai rar trei, aceștia având pe corp, în primele trei luni, pete deschise la culoare, pentru a se camufla față de prădători. În primele săptămâni, ciutele îi țin ascunși în tufișuri și îl verifică de câteva ori pe zi, când vin să îi hrănească.
Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor, având habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână.
Citește și: VIDEO Cum ar arăta lumea dacă toată gheața terestră se va topi? Orașe mari vor dispărea
Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.
Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.
Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.