sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Un cerb tânăr și „nervos" face spectacol într-o pădure din Munții...

VIDEO Un cerb tânăr și „nervos” face spectacol într-o pădure din Munții Apuseni. Se află în perioada boncănitului

Date:

Știri relevante

spot_img

Imaginile cu cerbul “nervos” au fost surprinse de o cameră de monitorizare instalată de echipa Romsilva în Parcul Natural Apuseni. Acestea au fost distribuite ulterior pe pagina de Facebook.

“Un cerb tânăr și ”nervos”, în perioada boncănitului, face un adevărat spectacol într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, în fața unei camere de monitorizare a faunei instalată de colegul nostru Mircea Susman.

Un cerb tânăr și „nervos” face spectacol într-o pădure din Munții Apuseni

Perioada de împerechere, numită și boncănitul cerbului, debutează în septembrie și se încheie în octombrie, în funcție de altitudine și climă.

Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice, prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

În timpul boncănitului, cerbii se luptă între ei folosindu-și coarnele puternice, dezvoltate de-a lungul verii, pentru a-și asigura supremația asupra cârdurilor de ciute.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Citește și: Jandarmii din Alba în dialog cu elevii: I-au informat despre faptele pentru care pot răspunde penal sau contravențional, chiar dacă sunt minori

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de prestigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN”, au transmis reprezentanții societății Romsilva pe pagina de Facebook.

Sursa: YouTube/Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut