luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleVIDEO Un râs inspectează lunar o cameră de monitorizare instalată în pădure. Misterul...

VIDEO Un râs inspectează lunar o cameră de monitorizare instalată în pădure. Misterul e că o face aproximativ la aceeași dată

Date:

Știri relevante

spot_img

Un exemplar de râs din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș inspectează cu regularitate o cameră instalată de rangeri în pădure.

Animalul a devenit vedeta Parcului, deoarece lunar, aproximativ la aceeași dată, ajunge în zona camerei și o verifică.

Un râs inspectează lunar o cameră de monitorizare instalată în pădure

„Un râs simpatic verifică lunar camerele de monitorizare a faunei instalate în pădurile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

Foarte conștiincios, revine lunar, aproximativ la aceeași dată, și inspectează cu atenție obiectivul camerei. Probabil să se asigure că îl vom surprinde în filmare și vom distribui imaginile frumoase cu el. Ceea ce facem acum.

Citește și: VIDEO Ciute, râşi şi lupi filmaţi de rangerii Parcului Natural Apuseni. Ce animale au observat că sunt „privite”

În cele mai recente imagini, a verificat atent munca colegului nostru Bereczki Reymont, șeful pazei Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș. 

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. 

Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate. Trăiește în libertate circa 17 ani, iar prezența acestuia este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat. 

Citește și: VIDEO Far de speranță pentru animalele comunitare din Munții Apuseni. O asociație a anunțat înființarea unei clinici veterinare mobile

Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare, acesta fiind un vânător solitar. 

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 7.072 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6.557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone  de protecție strictă sau integrală”, au scris cei de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pe Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut