duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Urgie în România! Grindina a făcut ravagii în mai multe zone...

VIDEO Urgie în România! Grindina a făcut ravagii în mai multe zone din țară: inundaţii puternice, oamenii sunt blocaţi în case

Date:

Știri relevante

spot_img

Urgie în România! Grindina a făcut ravagii în mai multe zone din țară: inundaţii puternice, oamenii sunt blocaţi în case.

Ploi torenţiale cu căderi de grindină s-au înregistrat, duminică, în mai multe zone din ţată, imagini cu furia naturii fiind distribuite pe reţelele ded socializare. Oamenii se plâng că gradinile şi livezile au fost afectate.

Urgie în România!

Natura s-a dezlănţuit în comuna Vâlcăneşti din judeţul Prahova, acolo unde fenomenele meteo extreme au adus ploi torenţiale, grindină şi inundaţii.

Oamenii au rămas blocaţi în case, iar mai multe maşini au fost luate de viitură.

Comuna Vâlcăneşti din Prahova a fost, astăzi, devastată de ploile torenţiale şi vijelii. Potrivit meteorologilor ANM, comuna Vâlcăneşti, la fel şi alte 13 localităţi din Prahova, s-a aflat sub incidenţa unei avertizări meteo de tip cod portocaliu de averse torenţiale.

Citește și: Daria Mihaiu, gimnasta originară din Cugir, a obținut medalia de aur la „Cupa Cetății”. Se pregătește să participe la Cupa Mondială din Japonia

Meteorologii au anunţat precipitaţii de peste 35-40 de litri pe metru pătrat, însă, în realitate, volumul a fost mult mai mare, astfel încât străzile din comună s-au transformat în adevărate râuri.

Mai mult, o viitură puternică a lovit comuna, iar trei maşini au fost luate de ape.

Oamenii au rămas blocaţi în case şi au sperat, în ziua de Paşte, că totul se va termina cu bine.

Specialiştii au emis, în această seară, o avertizare cod portocaliu de inundaţii.

“Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Telega (afluent al râului Teleajen), județul Prahova”, se arată în avertizare.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut