vineri, mai 17, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Veteranul de război Nicolae Tănase a împlinit 103 ani. A luptat...

VIDEO Veteranul de război Nicolae Tănase a împlinit 103 ani. A luptat la Cotul Donului: rănit, îl salvează americanii

Date:

Știri relevante

spot_img

Veteranul de război Nicolae Tănase a împlinit 103 ani. A luptat la Cotul Donului, unde a fost rănit. Medicii americani l-au salvat.

„Coincidența face ca, ziua în care s-a născut veteranul, pe 5 mai 1921, să fi fost tot în Săptămâna Luminată, iar această lumină să îi călăuzească ulterior destinul.”, spun reprezentanții Departamentului relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului.

Veteranul de război Nicolae Tănase a împlinit 103 ani

Veteranul ajuns la venerabila vârstă de 103 ani fost rănit pe Frontul de Est, la Cotul Donului, în 1942, dar și în Munții Tatra, mai târziu, în martie 1945, fiind la un pas de a i se amputa piciorul. 

La finalul anului 1946, fiind muribund la sanatoriul din Sinaia, a fost salvat de medicii americani, care au adus în ultima clipă, de la București, câteva flacoane de penicilină.

Citește și: Echipa României de Powerlifting, în top la Campionatul European. A obținut locul III: „Pasiunea poate învinge tradiția”

„La mulți ani sănătoși stimabile veteran de război Nicolae Tănase! Suneți o mărturie vie a curajului și sacrificiului pentru libertatea pe care o avem astăzi!”, au mai adăugat reprezentanții Departamentului. 

La mulți ani cu sănătate, Drag Veteran!

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut