sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVIDEO Viața din spatele gratiilor cu “Dragonu”, unul dintre cei mai mari...

VIDEO Viața din spatele gratiilor cu “Dragonu”, unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din Alba: “E destul de greu”

Date:

Știri relevante

spot_img

George Dura, cunoscut drept “Dragonu”, unul dintre cei mai prolifici traficanți de droguri din Alba Iulia, a relatat într-un interviu pentru B1, viața sa în închisoare și motivele care l-au determinat să se implice în traficul de droguri.

Într-un interviu acordat emisiunii “Condamnații” de la B1TV, George Dura, zis „Dragonu”, povestește despre dificultățile vieții în închisoare, infracțiunile comise și familie.

Viața din spatele gratiilor cu “Dragonu”, unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din Alba

El exprimă sentimentul de izolare de familie, prieteni și anturajul din exteriorul închisorii, menționând că este o tranziție dificilă.

„Este destul de greu, fiind departe de familie, prieteni, anturajul pe care-l aveai afară, lucrurile pe care le făceai afară. Ești rupt de lumea în care ai trăit”, a transmis acesta.

Dura dezvăluie că prima sa experiență în închisoare a avut loc la vârsta de 20 de ani, când a petrecut patru ani în spatele gratiilor.
În acea perioadă, datorită personalității sale sportive, a fost implicat în conflicte și altercații cu prietenii, iar o confruntare cu decanul facultății l-a adus în pușcărie.

Acest lucru a fost, conform lui Dura, o experiență “șocantă”.

Citește și: A început demolarea! Mai multe garaje din Alba Iulia se transformă în locuri de parcare rezidențiale

„Momentan sunt condamnat pentru droguri. Sistemul la noi, în sine, nu m-a ajutat cu nimic. Am fost pe cele mai înalte trepte ale podiumului, am câștigat numeroase premii, în țară și afară. Sportul, ministrul Sportului, să zic așa, nu m-a ajutat cu nimic, nici bani, nici ajutor, nimic. Atunci a trebuit să fac alte lucruri ca să mă întrețin, să am bani, să mă îmbrac, să mănânc, mi-am întemeiat familie. (…) a trebuit să fac și lucruri ilegale”, a subliniat George Dura, fiind fost practicant de Taekwondo.

“Am vândut droguri pe ascuns”

George Dura, în vârstă de 33 de ani, dezvăluie că a fost implicat în vânzarea de droguri timp de aproximativ patru ani, timp în care trăia “cu frica că vine, mă ia. Am avut o perioadă în care am renunțat, mi-am deschis sala (de sport). Nu a mers, la noi sportul este foarte slab plătit. Au intervenit cheltuielile, gaz, curent, copil și a trebuit să mă reapuc”.

„Am încercat să fac și alte lucruri pentru a-mi întreține familia, am fost o perioadă șofer. Am ales, însă, o variantă mai ușoară. Am vândut droguri pe ascuns”, a adăugat deținutul.

Conform declarațiilor lui “Dragonu”, el a avut experiențe cu consumul de droguri în cadrul diferitelor petreceri, inițial din curiozitate și mai târziu, în grupurile sale de prieteni, ca o activitate de recreere. Totuși, datorită implicării sale în sport, el afirmă că nu a abuzat de astfel de substanțe.

Dura a fost surprins de severitatea pedepsei sale, având în vedere că alți traficanți cu cantități mai mari de droguri au primit pedepse mai mici.

“Alții vând zeci și sute de kilograme și au primit decât trei sau patru ani. La mine nici nu au găsit droguri”, a mărturisit George Dura.

Citește și: Victorie internațională! Doi elevi de la Colegiul “Avram Iancu” din Câmpeni au obținut premiul I la un concurs de programare

Sursa: YouTube/B1

Rechizitoriul DIICOT

Rechizitoriul DIICOT arată că George Dura a vândut cannabis și substanțe psihoactive între 2018 și 2020, la prețuri cuprinse între 50 și 100 de lei per gram. Tranzacțiile au avut loc în diverse locuri, inclusiv la petreceri sau în zona în care locuia, iar ulterior a devenit cunoscut ca principalul furnizor de droguri din Alba Iulia.

Inițial condamnat la nouă ani de închisoare în iulie 2022, pedeapsa sa a fost redusă la șase ani, patru luni și 428 de zile în urma unei “contestații la executare”.

Citește și: FOTO Cetatea desprinsă din povești, aflată la poalele Munților Apuseni. Aici trăiesc urmașii arhitectului Károly Kós

Pedeapsa finală este de aproximativ șapte ani și șase luni, din care a executat deja trei ani și șase luni.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut