sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportRomânia, prima victorie la Euro 2023. Irina Axinte și Raisa Ioan de...

România, prima victorie la Euro 2023. Irina Axinte și Raisa Ioan de la Volei Alba au fost titulare în națională

Date:

Știri relevante

spot_img

Cu o performanță remarcabilă, România și-a adjudecat prima victorie la EURO 2023 într-un meci cu scorul de 3-1 împotriva Croației. În ciuda faptului că se confruntau cu o echipă cu un rating superior, junioarele României au dovedit că determinarea și talentul pot face minuni pe terenul de joc.

România obține primul succes la Euro 2023, 3-1 cu Croația, după o seară fabuloasă pentru fetele noastre, un joc sclipitor pe alocuri, în fața unei echipe mai bine cotate.

România, prima victorie la Euro 2023

Româncele au intrat extrem de motivate pe teren și cu lecțiile bine făcute.

Antrenorul Guillermo Naranjo Hernandez și secunzii săi au pregătit tot ce au de făcut fiecare dintre fete pentru ca la final toată lumea să se bucure de succes.

Citește și: Marian Mihăiloiu, absolvent al Colegiului Militar din Alba, a fost admis primul la programul de studii Blindate autovehicule și tractoare

”Tricolorele” au început bine, au servit precis, au fost agresive și nu le-au lăsat pe adversare să respire.

Am condus cu 9-5, dar imediat croatele s-au repliat și au trecut la conducere: 11-10.

Au rămas o perioadă în față, până la 17-16, dar de acolo, au urmat cinci puncte pentru România după un set în care Elizabet Inneh (6 puncte), Rodica Buterez (5) și Adelina Ungureanu (5) au ieșit în evidență.

România a schimbat terenurile după 25-22, o infuzie de moral pentru tânăra noastră echipă.

În setul doi, am avut parte de aceeași desfășurare, cu româncele începând mai bine.

A fost 4-2, 10-8 și apoi 16-11 și 20-14. Joc foarte bun și pentru tinerele Dalia Vârlan și Iarina Axinte, dar și pentru liberoul Mihaela Albu.

Raisa Ioan a servit impecabil, iar România și-a trecut în cont și al doilea set, 25-21.

Aproape de victorie, ne-am speriat parcă de ce putem realiza.

Echipa antrenată de turcul Ferhat Akbas nu a depus armele.

Croația a stat mai mereu la trei-patru puncta în față, până la 16-12.

Pe finalul setului ne-am apropiat însă și am dat senzația că putem închide meciul.

La 23-22 însă și apoi la 24-23, croatele au câștigat cu mult noroc mingi incredibile și au trimis meciul în setul 4 după 25-23!

Setul 4 a început cum nu se putea mai bine. Mezina lotului nostru, Iarina Axinte a rămas 9 servicii în spatele liniei de fund, ducând România la un incredibil 8-0!

Cu multă energie, cu mult curaj și încredere, ”tricolorele” au dus apoi tabela la un uluitor 19-7! Când credeam că totul e gata, tinerețea a început să ne trădeze. 7 puncte luate consecutiv de adversare și Croația mai spera la revenire. Până la urmă am scos-o însă la capăt, încheind setul la 25-19!

Elizabet Inneh a fost desemnată jucătoarea meciului cu 23 de puncte trecute în cont. A urmat Adelina Ungureanu cu 17 și Rodica Buterez cu 15.

Citește și: Investitorul care a prezis criza din 2008 a pariat din nou o sumă uriașă pe prăbușirea pieței financiare din SUA

Raisa Ioan a pus și ea 8 puncte pe tabelă pentru România, la fel ca Iarina Axinte și Dalia Vârlan. Am fost însă net superiori la toate capitolele: 9-2 la ași, 16-8 la blocaje.

O echipă tânără de care suntem mândri, o echipă pentru care această victorie, suntem siguri, reprezintă doar începutul. Bravo, fetelor! Felicitări staff-ului care a pregătit excelent acest joc.

Următorul meci al României, contra Elveției, pe 19 august, tot la Monza, de la ora 19:00, potrivit frvolei.eu.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut