luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVREME extremă în România! Cod portocaliu și galben de vânt puternic, viscol...

VREME extremă în România! Cod portocaliu și galben de vânt puternic, viscol și ninsori în aproape toată țara

Date:

Știri relevante

spot_img

ANM a emis cod portocaliu și galben de vreme severă. Vântul puternic, viscolul și ninsorile pun stăpânire pe mai multe regiuni din țară.

Începând de sâmbătă, de la ora 10:00, intră în vigoare un cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali. Avertizarea expiră duminică, la ora 03:00.

VREME extremă în România! Cod portocaliu și galben de vânt puternic, viscol și ninsori în aproape toată țara

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1.500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Potrivit meteorologilor, de sâmbătă, de la ora 10:00, și până duminică, la ora 03:00, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte și ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

Citește și:

Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90…100 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20…30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.

De asemenea, de duminică, de la ora 03:00 și până la ora 20:00 va fi cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali. În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

Citește și:

Tot de duminică, de la ora 20:00, și până luni, la ora 10:00, va fi cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali.

În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1.500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită. Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut