luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVREMEA România va fi lovită de un ciclon polar! Unde vor fi...

VREMEA România va fi lovită de un ciclon polar! Unde vor fi temperaturi de -15 grade și va ninge puternic

Date:

Știri relevante

spot_img

România va fi lovită de un ciclon polar! Unde vor fi temperaturi de -15 grade și va ninge puternic? ANM a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare.

Ciclonul care a devastat țările din vestul Europei lovește ţara noastră. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă zonele unde va ninge abundent în România şi unde vom înregistra minime de -15°C.

VREMEA România va fi lovită de un ciclon polar! Unde vor fi temperaturi de -15 grade și va ninge puternic

“Într-adevăr, de duminică, masa de aer rece de origine polară va aborda și zona țării noastre. La început, răcirea va fi semnificativă în special pentru zona Moldovei, acolo unde deja de duminică maximele nu vor mai depăși minus -1, -2°C cele mai coborâte în nordul acestei regiuni, în timp ce în sudul, sud-estul țării vor mai fi posibile valori de peste 10°C.

Citește și: VREMEA Cod Galben de ninsori și vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Vine gerul

Însă, de luni, 8 ianuarie, răcirea va fi de interes pe întreg teritoriul țării, pentru că la nivelul maximelor vorbim de valori negative, iar la nivelul minimelor minime foarte coborâte de -10 -15° nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, dar și în zonele mai joase din zonele centrale și nordice ale țării, în timp ce în sud și sud-est orbim de temperaturi negative spre -5, -6°C.

În același timp, răcirea vine la pachet și cu posibilitatea ca precipitațiile, la început sub formă de ploaie, să se transforme treptat în ninsori mai abundente în zona montană, acolo unde și intensificările de vânt vor fi susținute și vom vorbi de viscol.

Până atunci însă, vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în zonele mai joase de relief, în timp ce în zona montană vorbim de un cod galben ce vizează atât cantitățile de precipitații sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini mai mari de 1.700 metri dar și intensificări de vânt care la altitudini mari, peste 1.700m depășesc 90-100km/h deci este viscol, fiind în vigoare codul galben până mâine dimineață, la ora 10:00.

Citește și: VIDEO Minunea ce se petrece în fiecare an de Bobotează. Apele râului Iordan curg în sens invers

Iar din punct de vedere termic, așa cum menționăm, inclusiv până sâmbătă, ziua de Bobotează, valorile de temperaturi, mai ales în partea de sud-sud-vest, sud-vest a țării, vor atinge chiar 15-16, posibil în sudul extrem 17° grade”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut