miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateZeci de elevi din Alba, prinși de polițiști că nu erau la...

Zeci de elevi din Alba, prinși de polițiști că nu erau la cursuri. În paralel, autoritățile erau în școli, prevenind absenteismul

Date:

Știri relevante

spot_img

Zeci de elevi din Alba, prinși de polițiști că nu erau la cursuri. În paralel, oamenii legii se aflau în școli, prevenind absenteismul.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a întreprins mai multe acțiuni de prevenție a absenteismului și abandonului școlar în județul Alba. Dar, în paralel cu activitățile informative derulate de polițiști, zeci de elevi au fost identificați în afara școlilor.

Zeci de elevi din Alba, prinși de polițiști că nu erau la cursuri

„Polițiștii din Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Elevii au discutat cu polițiștii despre prevenirea absenteismului și abandonului școlar, dar și despre consecințele faptelor de violență.

La data de 30 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii structurilor teritoriale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au acționat în baza unui plan de acțiune, pentru prevenirea și combaterea absenteismului și conștientizarea consecințelor faptelor de violență școlară, în 63 de unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, la care au luat parte un număr de aproximativ 1.760 de elevi.

Citește și:

Cu această ocazie au fost abordate teme privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, importanța orelor de curs, prevenirea violenței în unitățile de învățământ, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bulliyng.

În paralel cu activitățile informativ – preventive polițiștii au realizat acțiuni de control în teren, pe raza județului, ocazie cu care au fost identificați 63 de elevi care ar fi trebuit să fie la cursuri, iar în aceste cazuri au fost informați directorii unităților de învățământ ai căror elevi au fost depistați, în vederea luării măsurilor legale, conform regulamentelor școlare.

Polițiștii au verificat și localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun elevilor.

Citește și:

Acțiunile de prevenire a absenteismului școlar vor continua”, se arată în comunicatul IPJ Alba.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut