marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateZeci de mii de credincioși s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei...

Zeci de mii de credincioși s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva din Iași. Hramul va avea loc mâine în centrul orașului

Date:

Știri relevante

spot_img

Peste 86.000 de persoane au participat la pelerinajul organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru sărbătorirea hramului Sfintei Parascheva, care are loc pe 14 octombrie. Din cauza frigului din cursul nopţii, numărul celor aşezaţi la rând a scăzut la aproximativ 200 de persoane.

Peste 86.000 de persoane s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, începând de sâmbătă dimineaţa, de când a început pelerinajul organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru prăznuirea hramului sfintei, care este pe 14 octombrie.

Zeci de mii de credincioși s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva din Iași

Din cauza frigului din cursul nopţii, a scăzut numărul persoanelor care s-au aşezat la rând, în prezent fiind aproximativ 200 de persoane.

Citește și: Amenzi de 100.000 lei pentru cei care construiesc fără autorizație în Alba Iulia: “Respectați legea”

Se aşteaptă ca numărul pelerinilor care vin să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva să crească în timpul zilei, când se estimează că vor fi 18 grade Celsius.

În jurul orei 19,00, moaştele Sfântului Andrei Criteanu vor fi aduse în pelerinaj de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori, de pe insula Creta, din Grecia. Racla cu moaştele acestui sfânt considerat a fi “exarhul cântăreţilor bisericeşti” va fi depusă lângă racla Sfintei Parascheva, care în perioada 7-15 octombrie va sta într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Biserica Ortodoxă Română a decis, în 1955, prăznuirea hramului Sfintei Parascheva, considerată a fi Ocrotitoarea Moldovei, pe data de 14 octombrie. Astfel, motiv pentru care în preajma acestei zile Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară.

Citește și: Tânăr din Alba Iulia, depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive. Este cercetat de polițiști

Aşa cum e tradiţia, în ziua de 14 octombrie, de hramul Sfintei Parascheva, pe un podium amenajat în faţa Catedralei Mitropolitane, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, va fi oficiată Slujba Liturgică, eveniment la care participă clerici din ţară şi străinătate şi pelerini veniţi din toată ţara. Pe bulevard vor fi amplasate câteva ecrane de mari dimensiuni, pentru ca astfel să poată fi urmărit întreg ceremonialul religios, potrivit Agerpres.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut