luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieZeci de școli din Alba nu-și vor mai deschide porțile în anul...

Zeci de școli din Alba nu-și vor mai deschide porțile în anul școlar 2024-2025. Motivul pentru care se închid

Date:

Știri relevante

spot_img

Zeci de școli și grădinițe din județul Alba vor fi închise, începând cu anul școlar 2024-2025, din cauza numărului mic de copii. Inspectoratul Școlar Județean Alba a luat decizia.

Dintre cele 21 de unități de învățământ ale căror structuri primiseră avize nefavorabile în ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba din 27 decembrie, din cauză că au mai puțin de opt elevi, în ședința din 10 ianuarie IȘJ Alba a găsit soluții pentru ca elevii și preșcolarii ale căror școli și grădinițe vor fi închise în noul an școlar să poată beneficia totuși de educație, inclusiv prin organizarea unor cursuri în regim simultan.

Zeci de școli din Alba nu-și vor mai deschide porțile în anul școlar 2024-2025. Motivul pentru care se închid

Deciziile vor intra în vigoare în anul școlar 2024-2025 și înseamnă că o serie de învățători sau educatori își vor pierde locul de muncă, dacă nu își vor găsi posturi în alte unități școlare.

Citește și: Elevii, nevoiți să meargă pe jos la școală în 19 județe. Li se taie transportul gratuit

Unitățile de învățământ care au primit aviz nefavorabil sunt: Școala Primară „Înv. Aurel Nicola” Pătrușești, cu 4 elevi, care vor putea fi înscriși la Școala Gimnazială „Horea” din comuna Horea; Grădinița cu Program Normal și Școala Primară Cib, cei 5 preșcolari și 6 elevi putând fi înscriși la celelalte două școli și grădinița din comuna Almașu Mare; Grădinița cu Program Normal Cărpiniș, cu 6 preșcolari, care vor putea fi înscriși la altă grădiniță din comuna Gârbova; Grădinița cu Program Normal Beța, cu 3 preșcolari, care vor putea frecventa alte unități de învățământ din comuna Lopadea Nouă; Grădinița cu Program Normal Gura Arieșului, cu 6 preșcolari, care vor putea fi înscriși la altă grădiniță din comuna Lunca Mureșului; Grădinița cu Program Normal Colțești, cu 5 copii, care vor fi înscriși la altă grădiniță din comuna Rimetea; Școala Primară Mărgineni, cu 2 elevi care vor sta la internatul din Strungari al Școlii Gimnaziale „David Prodan” Săliștea.

Pentru celelalte școli și grădinițe, până la totalul de 21, s-a optat pentru organizarea învățământului în sistem simultan.

Citește și: Meseria de păpușar, explicată elevilor de la școala din Bărăbanț de actrițele de la Teatrul Princhidel

„Decizia nu este una aleatorie și a fost luată doar în momentul în care au fost identificate soluțiile pentru asigurarea dreptului la educație pentru elevii din aceste școli, inclusiv a transportului acestora. Prin hotărârea luată în CA, cu unanimitate de voturi, IȘJ Alba respectă toate prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al IȘJ Alba.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut