luni, iulie 1, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleGastronomieRețeta „secretă” de cozonac care dă peste cap gospodinele: Se face mai...

Rețeta „secretă” de cozonac care dă peste cap gospodinele: Se face mai repede și e mult mai gustos

Date:

Știri relevante

spot_img

Rețeta „secretă” de cozonac care dă peste cap gospodinele. Se face mult mai repede și iese extrem de gustos. Iată care este secretul, dezvăluit chiar de un chef bucătar.

În goana sărbătorilor, gospodinele încearcă să scoată cele mai bune preparate pentru masă festivă.

Rețeta „secretă” de cozonac care dă peste cap gospodinele: Se face mai repede și e mult mai gustos

Fie că vorbim de cozonac, dulcele care nu lipsește de pe masă de Paște sau friptură ori sarmale, la oricare dintre preparate, acestea au căutat cea mai ușoară și delicioasă rețetă de gătit.

Vasul în care frămânţi aluatul să fie călduţ. Clătește-l înainte cu apă fierbinte, după care şterge-l foarte bine. Folosește numai ouă de găină, nu de rață sau de gâscă.

Pentru o culoare galbenă a aluatului ai trei variante: pui sare în gălbenușuri, folosești ouă de găini hrănite cu porumb, sau adaugi puțin șofran (dizolvat în lapte) în făină. Încălzește puțin laptele când pregătești maiaua din drojdie, dar ai grijă să nu fie fierbinte.

Pentru ca albușurile să se bată mai bine și mai repede, adaugă puțin suc de lămâie și sare în ele, ca pentru bezele. Alege ingrediente proaspete și de calitate. Contează mult dacă vrei un cozonac perfect. Pregătește nuca.

Citește și: VIDEO Mai mulți tineri care s-au rătăcit în Parâng, recuperați de salvamontiști. Erau în pantaloni scurți prin zăpadă

Curăț-o bine (nimic nu e mai neplăcut decât să simți coji de nucă în felia de cozonac, când o mănânci). Pentru a înlătura gustul amar, opărește nuca pentru umplutură cu lapte clocotit.

Cerne făina înainte de a te apuca de aluat. Cozonacul nu trebuie frământat ore întregi și nici izbit de blat cu putere. În medie sunt de ajuns 20 de minute.

Semnul că a fost suficient frământat este când aluatul se desprinde ușor de pe mâni, este elastic și face bășici. Unge bine blatul cu ulei și mâinile înainte de a pregăti aluatul pentru tăvi.

După ce ai pus umputura mai lasă cozonacii să crească și în tăvi, până ajung la marginea de sus a tăvii. Apoi, înainte de a-i băga în cuptor, unge-i cu ou bătut cu puțin lapte. Nu deschide usa cuptorului in primele 20 de minute dupa ce ai pus cozonacii.

După ce s-au cozonacii rumenit deasupra îi poți acoperi cu o foaie de copt ca să nu se ardă, până se coc și în interior. Vezi mai multe trucuri care să te învețe cum faci cozonac la tine acasă!

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut