miercuri, iulie 3, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuCentru de zi pentru persoanele cu dizabilități, la Sebeș: Proiectul, finanțat din...

Centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, la Sebeș: Proiectul, finanțat din fonduri PNRR. Ce dotări va avea

Date:

Știri relevante

spot_img

Primăria Sebeș anunță că a primit o finanțare de 1,3 milioane lei în cadrul PNRR pentru un centru de zi destinat persoanelor cu dizabilități dotat cu grădină terapeutică, cabinete de kinetoterapie și psihologie.

Prin cererea de finanțare care a fost aprobată în beneficiul Municipiului Sebeș, în cadrul liniei de finanțare Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități din cadrul punctului I2. Reabilitarea/renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități al Pilonului V Sănătate, precum și reziliență economică, socială și instituțională al Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 Reforme sociale, au fost obținute fonduri nerambursabile în valoare de 1.317.330 lei.

Citește și: Banca Națională a României și Poșta Română demarează un proiect de educație financiară: În ce va consta

Proiectul aprobat are ca obiect Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități care funcționează în imobilul situat pe strada Lucian Blaga nr. 45A.

Grupul ţintă al proiectului este format din persoane adulte cu dizabilități din comunitate.

Prin proiect se vor efectua lucrări de reabilitare și dotari specifice la centrul de zi, astfel încât acesta să fie accesibil persoanelor cu dizabilități, în conformitate cu prevederile normativului privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012, aprobat prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 189/2013. Totodată, va fi montat un sistem de panouri fotovoltaice care să asigure energia electrică pentru funcționarea clădirii. Dotările care vor fi efectuate prin intermediul proiectului cuprind ascensor pentru persoane, echipamente pentru grădina terapeutică, dotări pentru un atelier de lumânări, pentru cabinetele de kinetoterapie și psihologie, mobilier.

Citește și: Câți antrenori de fotbal licențiați are județul Alba

Centrul de zi va asigura accesul beneficiarilor din comunitate la resursele și facilitățile oferite, precum și la cele din comunitate (sănătate, educație, muncă, cultură, transport, petrecerea timpului liber etc.), cu scopul de a îmbunătăţi abilităţile şi capacitatea acestora de a participa activ pe piaţa forţei de muncă şi la viaţa socială.

Printre principalele activităţi desfăşurate în serviciul social de tip centru de zi se află: informare şi consiliere, dezvoltarea abilităților pentru viață independentă, abilitare și reabilitare, integrare socială, terapie ocupațională, terapii de recuperare, alte terapii, sprijin pentru integrarea în muncă (inclusiv munca asistată), servicii specializate în funcție de nevoile specifice și individuale ale persoanelor cu dizabilități, activități culturale, recreative și sportive, a anunțat Dorin Nistor într-o postare pe rețelele de socializare.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut