miercuri, iulie 3, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateProiect UNICEF: Boardul Copiilor din România lansează apelul pentru noi membri dornici...

Proiect UNICEF: Boardul Copiilor din România lansează apelul pentru noi membri dornici de schimbare

Date:

Știri relevante

spot_img

Boardul Copiilor din România, în parteneriat cu UNICEF, demarează o invitație deschisă către adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani pentru a se alătura echipei și a susține drepturile copiilor din țară.

Adolescenții între 12 și 16 ani, din toate zonele țării și din toate mediile, se pot înscrie și participa la procesul de selecție în perioada 9 – 24 mai 2023.

Boardul Copiilor din România se reînnoiește, după ce o parte din membri au împlinit vârsta majoratului. Noii membri vor fi aleși în cadrul unui proces de recrutare derulat de către copii, care începe cu înscrierea într-un formular online.

Constituit la inițiativa UNICEF, Boardul Copiilor din România este un grup de copii și adolescenți din întreaga țară, de diferite vârste și cu diferite abilități, provenind din etnii diverse, aflați atât în medii familiale, cât și în sistemul de protecție a copilului.

Boardul Copiilor a fost constituit în 2019, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, când Guvernul României și UNICEF au colaborat pentru a promova la nivel european, ca o prioritate, dreptul copiilor de a participa la deciziile care îi privesc. În cadrul unor ateliere de lucru, online și offline, copiii din Boardul Copiilor din România au redactat în primele luni ale anului 2019 versiunea preliminară a „Declarației de la București a copiilor din Uniunea Europeană”, un apel urgent adresat Uniunii Europene și statelor sale membre de a se asigura că participarea copiilor devine o prioritate și o realitate.

Copiii și tinerii care vor să facă parte din Board sunt invitați să se înscrie completând formularul online accesibil aici până la data de 24 mai 2023.

Încurajăm copiii cu statut de refugiat și care vorbesc limba română, să aplice pentru a deveni parte a Board-ului Copiilor. UNICEF încurajează de asemenea copiii din medii dezavantajate, copiii care trăiesc în mediul rural sau ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate să aplice pentru a participa în procesul de selecție a noilor membri.

Copiii din Board promovează drepturile copilului în numeroase evenimente publice organizate de UNICEF și de partenerii săi, participând la dezbateri și susținând discursuri în plenul organizațiilor naționale și internaționale. Printre activitățile și inițiativele în care Boardul Copiilor este implicat se numără consultările realizate prin intermediul platformei U-Report pe diferite teme care îi privesc pe copii; implicarea în Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor din cadrul proiectului „România pentru fiecare copil” atragerea atenției asupra importanței sănătății mintale, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19 și a războiului din Ucraina; promovarea educației media în rândul adolescenților, împreună cu UNICEF în România și Centrul pentru Jurnalism Independent; implicarea în procesul de realizare a Analizei Situației Copiilor și Adolescenților din România; implicarea în procesul de creare și implementare a Strategiei pentru protecția și promovarea drepturilor copilului 2022-2027, precum și a Planului Național de Acțiune privind implementarea Garanției pentru Copii; marcarea zilelor internaționale dedicate copiilor, precum 1 Iunie și Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Mai multe amănunte despre activitatea Boardului Copiilor din România pot fi accesate aici.

Oana, Boardul Copiilor din România: ”În primul rând îi încurajăm pe copii să se alăture aceste inițiative pentru că reprezintă o oportunitate inedită pentru ei să participe și să facă auzită vocea copiilor din comunitatea lor. Ei se pot înscrie completând un formular de înscriere pe care îl găsesc și pe site-ul UNICEF în România. În cadrul formularului o să fie întrebați cam care este perspectiva lor asupra respectării drepturilor copilului în comunitate și desigur, se vor cere diferite detalii cu privire la vârstă, la apartenență..”

Dragoș, Boardul Copiilor din România: ”Pot avea vârste între 12 și 16 ani, pot fi din orice zonă din România. Căutăm o diversitate cât mai mare tocmai pentru a reprezenta cât mai mulți copii. Și căutăm acești copii tocmai pentru că vrem să aibă o activitate. Adică dacă vin la 16 ani vom ști că vor avea o activitate de măcar un an, doi, în care pot să promoveze drepturile copilului și pot să aibă un impact în zona lor”, potrivit unicef.org.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut