miercuri, iunie 26, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuCugirUzina de armament de la Cugir va produce arme cu tehnologie NATO....

Uzina de armament de la Cugir va produce arme cu tehnologie NATO. Ce va ieși de pe porțile fabricii?

Date:

Știri relevante

spot_img

Uzina de armament de la Cugir va produce arme cu tehnologie NATO. Iată ce va ieși de pe porțile fabricii.

Cererea internațională de muniție a crescut semnificativ după invadarea Ucrainei, iar responsabilii Uzinei Mecanice Cugir încearcă să profite, prin proiecte de colaborare cu parteneri din SUA, Franța sau Italia. 

Uzina de armament de la Cugir va produce arme cu tehnologie NATO. Ce va ieși de pe porțile fabricii?

Una dintre cele mai importante societăți românești din domeniul militar, Uzina Mecanică Cugir a inițiat în ultimele luni proiecte în valoare de 16,5 milioane de lei (3,4 milioane de euro), vizând modernizarea capacităților de producție.

În luna mai 2024, Uzina Mecanică de la Cugir a semnat un memorandum cu un fabricant german de armament.

Citește și: VIDEO Secretele buncărului „apocaliptic”, locul de la Polul Nord care adăpostește viitorul omenirii. Ce duc românii aici?

Memorandumul UM Cugir și Hekler & Koch GmbH are ca scop negocierea unui joint venture, un parteneriat strategic, pentru realizarea în comun pe platforma Uzinei de arme calibru mic și armament ușor (Small Arms and Light Weapons) cu tehnologie NATO, scrie Ministerul Economiei într-un comunicat.

Parteneriatele sunt considerate soluția

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la deschiderea BSDA 2024, că România nu-şi mai permite să facă greşelile din trecut, când uzinele de armament au fost închise, iar cele rămase în viaţă erau ameninţate cu falimentul”.

Premierul a mai spus că ministrul Economiei, Radu Oprea pregăteşte un proiect ambiţios privind Drona Românească. Guvernul pregătește de ceva vreme astfel de parteneriate din cauza nevoii de apărare, în contextul în care aproape toate fabricile românești de armament sunt într-o situație financiară foarte dificilă, din cauza lipsei tehnologiei și a managementului deficitar.

În martie, Comisia Europeană a aprobat un proiect de 47 de milioane de euro pentru construcția unei fabrici de pulberi, de aceasta urmând să se ocupe compania germană Rheinmetall în județul Brașov.

Citește și: VIDEO Manele la concertul Coldplay de la București. Fanii au început să huiduie: „Mi s-a dus tot cheful”

În lista societăților din portofoliul Ministerului Economiei se grupează aproape toată industria de apărare românească, la nivel de companii. Avem astfel Avioane Craiova, IAR Ghimbav, IOR, Romaero, Uzina Mecanică Orăștie, Tohan Zărnești, Carfil Brașov, Uzina Mecanică Plopeni, Uzina Mecanică Cugir, Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Mija, Uzina Mecanică Moreni, Uzina Mecanică București, Uzina Specială Dragomirești, Fabrica de Pulberi Făgăraș, Uzina Cugir, Uzina Drăgășani.

Toate aceste fabrici, cu câteva exceptii precum Avioane Craiova (căreia i-au fost șterse datoriile), IAR și Uzina Sadu sunt într-o situație financiară precară și cu datorii masive la ANAF.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut