Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice București a declarat, miercuri, că plafonarea alimentelor de bază a transferat adaosul la alte produse și că românul tot mai sărac este.
Guvernul vrea să prelungească plafonarea cu încă trei luni a adaosului comercial la unele alimente de bază, fapt ce „transferă” adaosul către alte produse, susține profesorul universitar.
Ce spune un economist despre prelungirea plafonării alimentelor de bază: „Adaosul s-a transferat la alte produse. Românul tot mai sărac este”
„Guvernul vrea să prelungească plafonarea cu încă trei luni a adaosului comercial (al prețurilor, de fapt) la unele alimente ”de bază” și, eventual, să extindă și mai mult lista produselor supuse plafonării. Asta cu agricultorii și transportatorii în stradă. Lovind în ei, practic.
Citește și: Cristian Păun, profesor la ASE: „Recesiunea bate la ușă. Economia românească e dependentă de UE”
M-am uitat pe cifrele comunicate de INS pe inflația din 2023. Cele mai mari creșteri sunt la ”detergenți” și la ”produsele de cosmetică / igienă”. Vreo 20%+.
Se confirmă ce spuneam: plafonarea adaosului la mălai a transferat acest adaos la cosmetice sau la detergenți.
Per total, românul tot mai sărac este. Viața lui tot mai scumpă este. Ce iei pe mălai, dai pe hârtie igienică și săpun.
Citește și: Albaiulianul Cristian Păun, profesor la ASE: „Se pregătește terenul pentru o nouă creștere de taxe”
Asta se întâmplă când nu înțelegi nicio boabă din economie. Și nici nu asculți la ce îți spun cei care mai citesc și mai studiază de ceva vreme pe subiect”, a transmis Cristian Păun.