luni, iulie 8, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateImagini de excepție cu SuperLuna Sturion pe cerul României. Fenomenul va mai...

Imagini de excepție cu SuperLuna Sturion pe cerul României. Fenomenul va mai avea loc încă o dată în august

Date:

Știri relevante

spot_img

Fenomenul SuperLunii a fost surprins în imagini pe cerul României, la 1 august. Astrul a fost foarte aproape de Pământ, la o distanță de doar 357.530 km.

Spectacolul celest continuă: în următoarele două seri, de la ora 23, putem vedea și planeta Saturn, ca pe o lumină care pâlpâie, de culoare gălbuie.

Astronomii spun că vom mai putea vedea acest fenomen abia în 2037.

Pasionații de astronomie pot vedea detalii de pe Lună

Va fi și mai aproape în noaptea de miercuri, 30 august, la o distanță de 357.344 km – și pentru că este a doua Lună Plină în aceeași lună, este cunoscută sub numele de Lună Albastră.

„Nopțile călduroase de vară sunt momentul ideal pentru a vedea Luna Plină răsărind pe cerul estic la câteva minute după apusul soarelui, iar acest lucru se întâmplă de două ori în luna august”, a declarat astrofizicianul al NASA Fred Espenak.

Persoanele care folosesc binocluri sau telescoape ar putea chiar să vadă detalii de pe Lună, cu condiția ca cerul să fie senin. „Atâta timp cât nu sunt prea mulți nori, Luna Plină va fi un glob alb inconfundabil pe cer.

Aceasta este o bună ocazie de a folosi un telescop mic sau un binoclu pentru a vedea suprafața detaliată a lunii sau chiar de a încerca să faceți câteva fotografii interesante cu luna.

Cu toate acestea, Luna se poate vedea foarte bine și cu ochiul liber și va fi enormă în comparație cu peisajul din jur”, mai precizează experții.

O Lună Plină are loc o dată în fiecare ciclu lunar, care durează 29,5 zile. Deoarece Luna se deplasează pe o traiectorie eliptică în jurul ei, mai degrabă decât circulară, există momente în care este mai aproape.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut