vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCultură1 iunie, Ziua Internațională a Copilului: Află istoricul și semnificația zilei

1 iunie, Ziua Internațională a Copilului: Află istoricul și semnificația zilei

Date:

Știri relevante

spot_img

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în multe țări din întreaga lume în data de 1 iunie. Această zi specială are o semnificație profundă, fiind dedicată drepturilor și bunăstării copiilor.

Ce ştim despre Ziua Copilului?

Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie.

Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova.

În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu exite o ţară în care se marchează Ziua copilului în mod oficial.

Congo şi Camerun, pe 25 decembrie, în lumea arabă, Franţa, Grecia sau Suedia, pe 20 noiembrie, în Australia, în a patra miercuri din octombrie, în Nepal, Austria şi Germania, în 14 şi 20 septembrie, în Uruguay, în prima duminică din august, în Indonezia, pe 23 iulie, în Statele Unite, pe 9 iunie, în 2019 şi pe 14 în 2020, în Marea Britanie, pe 23 mai, în 2019 şi pe 10, în 2020, în Turcia, pe 23 aprilie, şi aşa mai departe, până în Bahamas, unde Ziua Copilului este prima zi de vineri din ianuarie.

Ziua Universală a Copilului nu este pur şi simplu o zi pentru a celebra copiii pentru ceea ce sunt, ci pentru a face cunoscut întregii lumi şi a lua măsuri în privinţa situaţiei copiilor care sunt abuzaţi, exploataţi şi discriminaţi.

Ziua Copilului trebuie să rămână, în plus faţă de un motiv de sărbătorire a celor mici, o zi în care întreagă lume să fie mai sensibilă, mai atentă şi mai activă în ceea ce priveşte problemele copiilor de pretutindeni, potrivit mediafax.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut