vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateCât de sănătoasă este ceapa cu slănină: „Degeaba îi aduci ardeleanului pește,...

Cât de sănătoasă este ceapa cu slănină: „Degeaba îi aduci ardeleanului pește, că zice că pentru el cel mai bun pește e porcul”

Date:

Știri relevante

spot_img

Cât de sănătoasă este ceapa cu slănină? „Degeaba îi aduci ardeleanului pește, că zice că pentru el cel mai bun pește e porcul”.

Slănina cu ceapă, una dintre mâncărurile preferate de mulţi români, ajunge să fie evitată de unii oameni de teama de a nu le face rău. Medicii ne spun, însă, dacă este sănătos sau nu consumul de slănina cu ceapă.

Începe sezonul acestui fel de mâncare, iar slănina cu ceapă este preferată de mulţi români.

Cât de sănătoasă este ceapa cu slănină?

Unii dintre ei au început să se teamă de acest fel de mâncare, gândindu-se ca grăsimile să nu le facă rău.

Dacă este aşa sau nu, aflăm de la reputatul medic Vlad Ciurea, care vorbeşte de o măsură în toate.

Citește și: Dezastru la unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din România: Mâncare expirată și prețuri înșelătoare

“Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre”, spune prof. dr. Vlad Ciurea.

Nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul, secretul este echilibrul, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Slănină cu ceapă? Dr. Vlad Ciurea: “Răspunsul este echilibrul”

“Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!

Citește și: FOTO Fasolea cu ciolan a fost înlocuită cu varză călită cu afumătură de 1 Decembrie, la Alba Iulia: S-au dat peste 7.000 de porții

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. 

În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! 

Citește și: Mâncare otrăvită în șanțurile cetății din Alba Iulia: Mai multe animale au fost găsite moarte. „E îmbibată cu antigel”

Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea la o emisiune TV.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut