miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCe categorie de români amenință cu proteste masive: „Dacă nu ne bagă...

Ce categorie de români amenință cu proteste masive: „Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm activitatea”

Date:

Știri relevante

spot_img

Ce categorie de români amenință cu proteste masive. „Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm activitatea”, a declarat Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat că dacă nu îi bagă în seamă Guvernul, cu revendicările pe care le au, în 2024 blochează penitenciarele pe termen nelimitat.

Ce categorie de români amenință cu proteste masive: „Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm activitatea”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, a declarat luni, că dacă nu îi bagă în seamă Guvernul, cu revendicările pe care le au, în 2024 blochează penitenciarele pe termen nelimitat, el precizând că Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că au experienţa protestelor şi au făcut astfel de proteste în urma măsurilor Guvernului, iar ”anul 2024 este anul de cumpănă”.

Citește și: FOTO VIDEO Protest al transportatorilor și fermierilor la Alba Iulia. Cer eliminarea accizei pe motorină și stoparea importurilor din Ucraina

”Dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile”, a precizat reprezentantul sindicatului, arătând că ”s-ar putea să piardă şi ceea ce au”, ţinând cont de situaţia economică.

”Ne-am solidarizat cu protestatarii legitimi de la transporturi şi agricultori, pentru că problemele noastre se unesc cu problemele lor. Aceşti protestatari (..) ne plătesc nouă salariile, fără firmele care să plătească taxe, noi, poliţiştii de penitenciare nu am aveam bani de salarii”, a completat Dorobanţu.

Cosmin Dorobanţu a mai spus că, deşi nu au dreptul să facă grevă, ”le-a ajuns cuţitul la os” şi ar face tot posibilul pentru a conştientiza clasa politică că aşa nu mai pot.

”Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că în practică nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare”, a mai completat reprezentantul sindicatului, el acuzând că nu s-a aplicat legea salarizării unitare.

Citește și: Protestul grefierilor continuă la Alba Iulia: „Guvernul României instituie un tratament discriminatoriu în interiorul sitemului bugetar”

”Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm penitenciarele, am mai făcut asta, două sau trei ore pe zi, am blocat penitenciarele la propriu, iar în 2024 blocăm penitenciarele la propriu, pe termen nelimitat”, a spus Cosmin Dorobanţu.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut