luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Vizită specială la Tribunalul Alba din partea elevilor. Ce activități au...

FOTO Vizită specială la Tribunalul Alba din partea elevilor. Ce activități au desfășurat cu ocazia Zilei Europene a Justiției

Date:

Știri relevante

spot_img

Într-o zi dedicată educației civice și conștientizării drepturilor , elevii din clasa a III-a a Liceului Sportiv Alba Iulia au făcut o vizită specială la Tribunalul Alba. Această inițiativă a marcat Ziua Europeană a Justiției Civile, sărbătorită la nivel european pe 25 octombrie.

“Activităţile desfăşurate cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, care se sărbătoreşte pe 25 octombrie, au continuat la Tribunalul Alba cu vizita unui grup de elevi din clasa a III a Liceului Sportiv din Alba Iulia.

Vizită specială la Tribunalul Alba din partea elevilor

Celebrarea acestei zile are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este cu precădere un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile. Astfel, prin organizarea acestor întâlniri cu elevii, educaţia civică nu mai este doar o materie predată la şcoală, ci un proces viu de înţelegere a drepturilor şi obligaţiilor de cetăţean.

Copiilor le-a fost explicat simplu, direct şi pe înţelesul lor despre sistemul judiciar, drepturile omului şi drepturile copilului, despre profesiile juridice şi despre semnificaţia unui proces. S-a discutat despre calităţile pe care ar trebui să le aibă un bun magistrat dar şi despre pericolele care îi pândesc pe copii în spaţiul social media. Ne-am bucurat să vedem curiozitatea şi perspicacitatea copiilor, fiind foarte activi când a fost rândul lor să ne adreseze întrebări.

Foto FacebookTribunalul Alba

Citește și: Angajaţii care au copii cu vârsta de până la 11 ani pot beneficia de patru zile de telemuncă lunar. Noua lege promulgată de Iohannis

Grupul de elevi, însoţiţi de cadrele didactice, a vizitat o sală de judecată dar şi Camera fermecată a lui Remi, special amenajată pentru audierea minorilor implicați în cadrul procedurilor judiciare.”, au scris reprezentații Tribunalului Alba pe pagina de Facebook.

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut