miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateGabriel Pleșa, alături de alți primari USR, solicită Guvernului să modifice proiectul...

Gabriel Pleșa, alături de alți primari USR, solicită Guvernului să modifice proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare: „O măsură neinspirată. Afectează bugetele locale”

Date:

Știri relevante

spot_img

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, alături de Allen Coliban, Dominic Fritz și Lucian Viziteu, solicită Guvernului să modifice proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare şi atrag atenţia că adoptarea acesteia va avea un efect dezastruos asupra culturii la nivel local şi naţional.

Primarii USR atrag atenţia că pragul de 7,5% pe care Guvernul vrea să îl impună pentru cheltuielile legate de capitolul “Cultură, recreere şi sport” nu respectă principiul autonomiei locale, este neconstituţional şi abuziv, transmite USR.

„Repercusiuni grave asupra bugetelor locale”

Contactat de jurnaliștii AlbaPress, primarul Gabriel Pleșa a declarat că măsura Guvernului este una „total neinspirată” și va avea „urmări grave asupra bugetelor locale”.

„Consider că Guvernul Ciolacu este total neinspirat în această chestiune, iar repercusiunile sunt destul de grave asupra bugetelor locale. Este imposibil să reduci cheltuielile la jumătatea anului, cu mult după parafarea bugetelor locale. Referitor la blocarea angajărilor, da, suntem de acord cu această măsură și ne conformăm, dar reducerea cheltuielilor este total inacceptabilă. Nu imi aduc aminte să existe un precedent, după Revoluție, în acest sens. Vor fi afectate foarte multe proiecte pe care Primăria Alba Iulia le are în desfășurare pentru că implică direct și cofinanțările prin PNRR. Nu cred că aceste reduceri de cheltuieli bugetare vor ajuta în vreun fel bugetul central și sunt convins că nu este o soluție pentru a acoperi „gaura” de 20 de miliarde de lei.”

Primarii USR atrag atenţia că banii economisiţi prin impunerea acestui prag de cheltuieli nu vor acoperi deficitul din bugetul naţional, deoarece vor rămâne în bugetul local, nu vor ajunge în bugetul central.

Ce spune Dominic Fritz?

“În capitolul ‘Cultură, recreere şi sport’ avem momentan cheltuieli de 200 milioane de lei şi ar trebui să le reducem la 70 de milioane de lei. Banii economisiţi nu îl vor ajuta cu nimic pe premierul Ciolacu în privinţa deficitului bugetar de la nivel naţional, deoarece tot în bugetul local rămân, doar că îi mutăm în alt capitol bugetar. E un populism crunt care va distruge enorm de multe mai ales în oraşele în care lucrurile funcţionează, fără să rezolve nimic în privinţa deficitului bugetar de la nivel central”, a declarat primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut