miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMisterul muntelui din România despre care se spune că dispare. Aici și-ar...

Misterul muntelui din România despre care se spune că dispare. Aici și-ar fi ascuns Decebal comoara

Date:

Știri relevante

spot_img

Un munte din România ar dispărea la anumite ore din zi. Pe vârful muntos și-ar fi ascuns Decebal comoara, iar dacii considerau locul ca fiind sfânt. 

Un masiv înconjurat de mistere încă neelucidate aprinde imaginația a sute de turiști, care vin anual să viziteze unul dintre cei mai ciudați munți din Valea Jiului.

Este vorba despre Muntele Gugu, sau Vârful Gugu cum este cunoscut.

Misterul muntelui din România despre care se spune că dispare. Aici și-ar fi ascuns Decebal comoara

Vârful Gugu se află în Munţii Godeanu, aproape de Masivul Retezat, la o altitudine de 2.291 metri, la confluenţa Olteniei, Banatului şi Transilvaniei, la o distanţă de 25 de kilometri de Poiana Mărului din Caransebeş, fiind vârful cel mai înalt al munţilor din care face parte.

Oamenii vorbesc în şoaptă de muntele care dispare

Se spune că la anumite ore din zi, muntele dispare privirii şi, în plus, au fost semnalate tot felul de fenomene stranii. Legenda spune că pe Muntele Gugu şi-ar fi avut sălaşul Zamolxe şi, din acest motiv, muntele era considerat un loc sfânt de către daci.

Tot aici se spune că Decebal şi-a ascuns o mare parte din comoară, fiind convins că spiritul Înaltului Preot o va păzi de urgiile vremurilor.

Legendele vin din moşi-strămoşi, dar chiar şi în zilele noastre sunt destui care mai cred în veridicitatea lor.

Citește și: VIDEO Misterul locului din România unde mașinile urcă singure la deal. Ce fenomen se întâmplă aici

Locuitorilor de la baza muntelui li se mai spune şi „gugulani“, fiind renumiţi pentru longevitatea lor, aceştia punând totul pe seama zonei misterioase în care locuiesc şi a încărcării energetice mari.

Mulţi dintre turiştii veniţi în zonă pot să jure că au văzut vârful dispărând sau că au văzut explozii de lumină ţâşnind chiar din munte. La începutul anilor ’90, au aflat şi cercetătorii despre misterele Gugului şi au venit în zonă.

La finalul expediţiei, au declarat că au văzut luminile (de fapt, nişte fulgere globulare), care „au furat” vârful spre cer şi nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”, spun pasionaţii de misterul vârfului, potrivit mesagerulhunedorean.ro.

Ar fi unul din punctele energetice esenţiale ale Terrei

Tot pentru a cerceta zona, a mai fost o comisie de oameni de ştiinţă, după ce s-ar fi semnalat dispariţia unui avion, iar ceea ce li s-a întâmplat a fost şi mai straniu.

S-au confruntat cu stări nemotivate de spaimă, senzaţii de sufocare, impresia că sunt priviţi, explozii luminoase în vârf. În plus, nimeni nu a putut explica de ce nu a reţinut nimic pelicula de film, din câteva ore de înregistrare. 

Citește și: Misterul lacului din Munții Șureanu care ar fi „fără fund”. Aici un balaur îi trage pe înotători în adâncuri

Vârful Gugu este amintit şi de Victor Kernbach în lucrarea sa „Enigmele miturilor astrale”, care spune că acest vârf este centrul unuia dintre „punctele energetice esenţiale” ale Planetei.

Renumele Vârfului Gugu a depăşit graniţele ţării şi anual, vin turişti din Germania, Franţa sau Suedia, care vor să surprindă pe obiectivul aparatului de fotografiat exploziile luminoase, potrivit bzi.ro.

Cum ajungi pe Vârful Gugu?

Pentru a ajunge pe Vârful Gugu, trebuie să te pregăteşti pentru o zi întreagă de mers. Se porneşte din zona Câmpuşel, către izvoarele Jiului de Vest, iar de acolo se urcă panta spre Şaua Paltinul, vârful Paltinul, către Platoul Borăscu.

 De aici, mai este doar un „pas“ către vârful Gugu, care este cel mai înalt vârf din Munţii Godeanu (2.291 m).

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut