Primarul comunei Întregalde a adus la cunoștința cetățenilor o serie de modificări importante în legătură cu eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile din zonele necooperativizate. Schimbările sunt conforme cu Legea 123/2023, care a intrat în vigoare la data de 19 mai 2023.
Primarul comunei Întregalde, aduce la cunoștință cetățenilor comunei următoarele:
Noutăți despre eliberarea titlurilor de proprietate în Întregalde
La data de 19 mai 2023 a intrat în vigoare Legea 123/2023 care a adus modificări Legii nr. 18/1991, republicată, în temeiul căreia se pot emite titluri de proprietate pentru terenurile din zonele necooperativizate, așa cum este comuna noastră (orașul nostru) cu îndeplinirea următoarelor condiții:
- dacă deținătorii sau moștenitorii acestora figurează cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale și în evidențele fiscale;
- pentru terenul în cauză nu a fost deschisă carte funciară în baza Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
- terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane și nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.
Pentru relații suplimentare puteți suna la numărul 0258855003, consulta site-ul intregalde@ab.e-adm.ro, vă puteți adresa la sediul Primăriei comunei Întregalde persoană de contact fiind desemnat domnul viceprimar Florea Teodor sau telefonic la nr. 0258855003 sau 0258855028.
ATENTIE!
Termenul până la care se pot depune cererile expiră în data de 18 noiembrie 2023.
ACTE DOVEDITOARE
NECESAR A FI DEPUSE DE SOLICITANT/SOLICITANȚI
- Cererea solicitantului/ solicitanților – (conform modelului de la Anexa nr. 1), înregistrată în registrul special, însoțită de copii de pe act/acte de identitate și acte de stare civilă – naștere, căsătorie, după caz; în cazul în care solicitantul formulează cererea în calitate de moștenitor, se vor depune acte de deces și/sau certificat de moștenitor/de calitate succesorală.
- Memoriu tehnic justificativ, întocmit și validat prin semnătură și ștampilă de o persona autorizată, prin care să se certifice că pentru terenul în cauză nu a fost deschisă carte funciară în baza Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
- Plan de amplasament și delimitare a imobilului, întocmit și validat prin semnătură și ștampilă de o persoană autorizată, potrivit Anexei nr. 16 la Regulamentul de recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară aprobat prin Ordinul Directorului General al ANCPI nr. 600/2023.
- Proces-verbal de vecinătate, semnat pe toate laturile imobilului, inclusiv în cazul celor împrejmuite, conform Anexei nr. 20 la Regulamentul ANCPI.
- Adeverință eliberată de Primărie din care să rezulte persoanele și suprafața înscrisă în Registrul agricol/Registrul cadastral.
- Certificat de atestare fiscal pentru persoane fizice privind impozitele și taxele locale și alte venituri datorate bugetului local, din care să rezulte că solicitantul nu are obligații bugetare neachitate.
- Declarația autentificată notarial dată de solicitant din care să rezulte care sunt persoanele care pot solicita titlul de proprietate pentru imobilul/imobilele în cauză, sau, după caz, că nu mai sunt alte persoane în afară de acesta care ar putea pretinde titlu de proprietate.
- În cazul în care terenul solicitat a făcut obiectul unei cauze aflate pe rolul instanțelor de judecată, o declarație pe propria răspundere din partea solicitantului din care să rezulte care este soluția rămasă definitivă. Totodată se va anexa și o copie de pe hotârărea judecătorească definitivă.