miercuri, octombrie 4, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateUn tânăr care a absolvit Colegiul Militar din Alba, numit președinte al...

Un tânăr care a absolvit Colegiul Militar din Alba, numit președinte al CNAS. Are 37 de ani

Date:

Știri relevante

spot_img

Andrei Baciu, care a deținut funcția de președinte al PNL Sector 3 și a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății până în prezent, a primit numirea ca președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Hotărârea a fost oficializată prin publicarea în Monitorul Oficial.

Baciu, care a fost și președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) după retragerea lui Valeriu Gheorghiță, a fost susținut pentru funcția din fruntea CNAS de către PNL.

Un tânăr din Alba care a absolvit Colegiul Militar, numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Andrei Baciu o va înlocui la conducerea CNAS pe Adela Cojan. Anunțul privind numirea sa la șefia CNAS a fost făcut chiar de către Baciu, pe Facebook.

El a mulțumit liberalilor și lui Nicolae Ciucă pentru sprijin și a afirmat că este „ încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienții din România”:

Citește și: Un șofer din Alba a ajuns la spital, după ce a fost rănit într-un grav accident pe Valea Oltului. Traficul e blocat

„După mai bine de 3 ani și jumătate în inima Ministerului Sănătății ca secretar de stat și o implicare de un an și jumătate în conducerea CNCAV, am ales să pășesc pe un nou drum.

Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlnești decât o dată în viață, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experiență inestimabilă. Din care am învățat enorm. Atât profesional, ca medic, cât și la nivel uman, personal.

Toată această experiență mă face încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienții din România și din postura de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Îi mulțumesc președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, și colegilor mei liberali pentru susținerea și încrederea acordată în această nouă postură.

Cu un sentiment de sinceră recunoștință, doresc să mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat. Fie din postura de simpli cetățeni, de echipe, organizații sau instituții cu care am lucrat în vremuri deloc simple și am făcut #echipă în momente de mare dificultate.

În primul rând, le mulțumesc organizațiilor de pacienți, medicilor, asistenților, tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății. Devotamentul cu care toți aceștia se luptă zi de zi pentru a face și din sistemul de sănătate din România, unul “ca afară” trebuie cu adevărat apreciat. Sigur că lucrurile nu funcționează întotdeauna așa cum ar trebui, însă important este să fim consecvenți în a construi și în România un sistem de sănătate modern, parte a unei societăți moderne.

În egală măsură, am colaborat excelent cu foarte mulți oameni din instituțiile statului, cu organizații neguvernamentale, cu mediul privat, dar și cu organizații și instituții internaționale. Mulțumesc pentru angajamentul și profesionalismul cu care am lucrat #împreună!

Citește și: Prețurile de pe litoral, în scădere din acest weekend. Cât costă o noapte de cazare

Un rol special și dificil l-a avut și mass-media. Efortul jurnaliștilor a fost unul semnificativ în timpul pandemiei doar dacă ținem cont de avalanșa de informații false cu care am fost bombardați- cu siguranță nu a fost ușor să cearnă între adevărat și fals.

Mărturisesc că privesc cu încredere spre viitor. Avem nevoie de o societate în care sănătatea nu e doar o prioritate, ci o realitate împlinită. Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toți pacienții din România”, a scris Baciu, într-o postarea pe rețeaua socială, potrivit digi24.ro.

Născut în anul 1986, Andrei Baciu a finalizat studiile la Colegiul Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia în anul 2005. Ulterior, și-a clădit o carieră în sectorul sănătății.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut