vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateViperă neagră, surprinsă în Munții Șureanu. Ce recomandă specialiștii să faceți când...

Viperă neagră, surprinsă în Munții Șureanu. Ce recomandă specialiștii să faceți când întâlniți un astfel de șarpe

Date:

Știri relevante

spot_img

Angajații Direcției Silvice Hunedoara au surprins, pe 24 mai, un exemplar de viperă neagră (Vipera berus) în timp ce se aflau în pauza de masă pe Valea Molidului din Munții Șureanu, aparținând Ocolului Silvic Petroșani.

Cei doi ingineri, din partea Direcției Silvice Hunedoara, respectiv Ocolului Silvic Petroșani, au făcut fotografii exemplarului de șarpe, comun de altfel în Europa, și le-au încărcat pe pagina de Facebook a instituției regionale.

Ce faceți dacă întâlniți o viperă

Pentru a evita mușcăturile de șarpe, mai ales ale viperei, al cărei venin poate pune, în cazuri rare, viața în pericol, trebuie să luați câteva măsuri de precauții atunci când mergeți în natură:

  • Uitați-vă mereu unde mergeți și în împrejurimile voastre;
  • Nu intrați în zone cu vegetație înaltă. Însă, dacă sunteți nevoiți să o faceți, loviți vegetația cu un băț. Astfel, viperele se vor speria și vor fugi;
  • Nu încercați să ridicați pietre mari, decât dacă v-ați asigurat în prealabil că nu este posibil să se afle un șarpe sub ele;
  • Încercați, pe cât posibil, să purtați bocanci de munte, în ciuda temperaturilor ambientale ridicate ale verii. Acestea oferă, dincolo de protecția împotriva șerpilor, și un risc redus de entorse sau răni la nivelul degetelor de la picioare.

Ce faceți dacă sunteți mușcați

În situația în care sunteți mușcați de o viperă, este bine să vă luați toate măsurile de precauție pentru a vă asigura că viața dumneavoastră nu este în pericol. Astfel, imediat după ce ați ieșit dintr-o confruntare ce s-a soldat cu o mușcătură din partea unei vipere, parcurgeți următorii pași:

  • Sunați de îndată la 112 sau la numărul Dispeceratului Național Salvamont, 0725826668;
  • Încercați, pe cât posibil, să aspirați cât mai mult sânge din rana provocată de șarpe, fie prin stoarcere, fie cu ajutorul unei seringi;
  • Încercați să vă mențineți calmul și să stați pe cât posibil nemișcați, din moment ce activitatea poate accelera răspândirea veninului în corp.
  • Dacă aveți la dumneavoastră, administrați preventiv antihistaminice.
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut