Adrian s-a transformat într-o figură emblematică la Centrul de Transfuzie Sanguină, fiind unul dintre cei mai dedicați donatori. Cu un număr impresionant de 84 de donații de sânge, el a devenit un adevărat erou, salvând zeci de vieți și oferind speranță celor aflați în nevoie.
Cu fiecare donație repetată de sânge, Adrian a adus o rază de speranță și un zâmbet pe fețele celor care au beneficiat de generozitatea și implicarea sa.
Adrian, bărbatul din Alba cu o generozitate fără margini
“D-ul Adrian a donat sânge de optzeci și patru de ori. Sângele donat a salvat viața unui număr mare de bolnavi. Datorită gestului făcut de dânsul, în mod repetat, astăzi mulți oameni sunt în viață. Îi adresăm SINCERE MULȚUMIRI!”, au transmis reprezentanții CTS Alba pe pagina de Facebook.
Echipa Centrului de Transfuzie Sanguină Alba apelează deseori la comunitatea locală și încurajează donarea de sânge, vitală pentru pacienții spitalizați.
Program: de luni până vineri, între orele 7.30 și 13.00.
Persoanele interesate pot obține detalii suplimentare sunând la numărul de telefon 0258.834050.
Citește și: Ce nu ai voie să faci cu o zi înainte de Postul Crăciunului? Tradiții și obiceiuri de Lăsatul Secului 2023
De ce să donezi sânge?
Beneficiile donării de sânge pentru sănătate
- înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifică la fiecare donare, glicemia și hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
- după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).
- donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.
- donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul. cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii.
- donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice. la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulata se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular).